Action images
Action images

Kraj velike karijere: Anderson Silva odlazi u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 10:51

The Spider će zauvijek biti jedan od najvećih boraca srednje kategorije svih vremena.

Iako je vrlo vjerojatno za to cijeli svijet navijao, The Spider Silva ipak nije uspio. U njegovoj posljenoj borbi u oktagonu bolji od njega bio je Uriah Hall, a borba je prekinuta u četvrtoj rundi.

Spider je dobro otvorio borbu, ali je s vremenom Hall postajao sve bolji i bolji. Ključna je bila treća runda gdje je Hall nanizao nekoliko teških udaraca koje su napravile veliku štetu na tijelu i glavi Brazilca, da bi onda u četvrtoj rundi 31-godišnjak s Jamajke samo završio posao.

The Spider Silva jedan je od najvećih boraca u UFC-ovoj povijesti i netko tko definitivno zaslužuje biti u kući slavnih borilačkih sportova.

Način na koji je on vladao srednjom divizijom prethodno nikad nije viđen, a mnogi velikana nerijetko njega ističku kao jednog od kompletnijih boraca koji su se borili u UFC-u.

Ipak, za njega je sve krenulo 'naopako' nakon što mu je Weidman uzeo titulu u lipnju 2013. godine. Nakon toga odradio je još devet borbi, a iako se borio protiv samih velikana i top 5 boraca u kategoriji, Silva je skupio tek jednu pobjedu i sedam poraza (jedan NC - Nick Diaz).

Mnogi vjeruju da, nakon što je u revanšu protiv Weidmanna doživio užasan lom noge, Silva više nije imao dovoljno hrabrosti da postane sve ono što je godinama bio. Ipak, njegovo nasljeđe sigurno nije poljuljano i on će zauvijek ostati jedan od velikana ovgo sporta.

Spomenimo za kraj da je Dana White potvrdio kako će njegova nova 'krava muzara' Isreal Adesanyja kao svojeg sljedećeg protivnika dobiti Jana Blachowicza. Borba će biti za titulu poluteške kategorije, a datum i mjesto borbe još uvijek nisu poznati.


Tagovi

MMAUFCDana White

Ostale Vijesti