foto: Action Images
foto: Action Images

Kontroverza na službenom vaganju: Mnogi tvrde - Habib je pao vagu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.10.20. | 08:42

Dagestanski borac uzdahnuo je od olakšanja kad ga je sudac pustio, uhvatio se za glavu pa pogledao prema nebu...

Borilački svijet večeras će stati na pet puta po pet minuta u spektakularnom okršaju za ujedinjenje pojaseva na UFC-u 254 na „Fight islandu“ u Abu Dhabiju, privremeni prvak u lakoj Justin Gaethje pokušat će ujediniti svoj pojas s onim „pravim“ koji je opasan oko struka dominantnog prvaka Habiba Nurmagomedova.

No, prve kontroverze pojavile su se dan uoči velikog spektakla, mnogi iz MMA zajednice na društvenim mrežama danas pričaju o kontroverznom vaganju dagestanskog borca.

Na jučerašnjem vaganju, rano ujutro po hrvatskom vremenu, Habib se pojavio prvi na vagi. Na službenom vaganju izgledao je kao da ga je voda donijela, a kad je stigao pred suca tražio je ručnik koji se daje borcima kad na vagu stanu goli.

Habib je to učinio kako bi skinuo dodatnih nekoliko grama i prošao vaganje sa propisanih 70 kilograma. UFC-ovi ljudi omotali su ga ručnikom, a kad je stao i digao ruke, službena osoba neobično brzo je izrekao kako Nurmagomedov ima dozvoljenu kilažu. Ruski borac uhvatio se za glavu od olakšanja, uzdahnuo i pokazao prema nebu zahvaljujući svevišnjem što je agonija konačno gotova, međutim nisu svi bili uvjereni u potpunu ispravnost svega što se dogodilo.

Po otoku borbi odmah je krenula glasina kako Habib nije prošao vaganje te da ga je sudac prebrzo pustio jer UFC nije smio dozvoliti da im propadne ova borba. Svi trendovi uoči borbe pokazuju da im se sprema rekordna zarada od PPV-a pa je jasno kako im je novac mogao biti motiv za ovu „prevaru“.

Društvene mreže tvrde kako je sudac prebrzo pomaknuo oznaku od 70 kilograma koja je gornja granica dozvoljene kilaže i da je to učinio jer bi vaga počela padati na drugu stranu. Poznati MMA novinar Ariel Helwani komentirao je:Č

„Iskusan potez suca za vagnje, ha," zapito se Helwani na Twitteru.


Tagovi

borilački sportoviKhabib NurmagomedovJustin GaethjeMMAUFC

Ostale Vijesti