REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

Kalinskaja šokirala Swiatek u polufinalu Dubaija

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.02.24. | 19:22

Veliko iznenađenje u borbi za finale

Talijanska tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 26.) i Ruskinja Ana Kalinskaja (WTA - 40.) borit će se u subotu za naslov pobjednice WTA 1000 turnira u Dubaiju, nakon što je Talijanka u polufinalu svladala Rumunjku Soranu Cirsteu sa 6-2, 7-6 (6), a ruska tenisačica 'šokirala' prvu igračicu svijeta Igu Šwiatek sa 6-4, 6-4.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za obje tenisačice ovo je najveći uspjeh u karijeri, a posebno se to odnosi na 25-godišnju Ruskinju koja još nema nijedan pojedinačni trofej s WTA Toura, dok je 28-godišnja Paolini 2021. osvojila WTA 250 turnir u slovenskom Portorožu te WTA 125 turnir u Bolu na Braču.

Već plasmanom u finale Paolini i Kalinskaja su osigurale skok na pojedinačnoj WTA ljestvici do najboljeg plasmana u karijeri.

Talijanka će u slučaju poraza u finalu u ponedjeljak biti na 17. mjestu, a u slučaju pobjede će skočiti na 14. poziciju. Kalinskaja bi osvajanjem naslova postala 16. tenisačica svijeta, dok joj je plasman u finale donio skok na 24. poziciju.

Ovo će biti njihov treći međusobni dvoboj, a u prethodna dva obje su ostvarile po jednu pobjedu. Paolini je svladala Kalinskaju sa 6-3, 6-2 u 2. kolu turnira u Portorožu 2021., na kojem je osvojila pobjednički trofej. Kalinskaja je bila bolja u njihovom ovogodišnjem srazu u osmini finala Australian Opena i slavila sa 6-4, 6-2.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Iga SwiatekWTAAna KalinskajaWTA Dubai

Ostale Vijesti