Action Images
Action Images

Kakav dan za hrvatsko skijanje! Četvorica u drugoj vožnji na Sljemenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.01.21. | 12:55

Na Sljemenu se vozi muška slalomska utrka za Svjetski kup.

Završena je prva vožnja sljemenskog muškog slaloma u Svjetskom skijaškom kupu, a hrvatsko skijanje dugo će ju pamtiti. Naime, čak četvorica domaćih skijaša plasirala su se u drugi lauf. Nakon prve dionice utrke u vodstvu je prošlogodišnji pobjednik Francuz Clement Noel s vremenom 59.45. Drugi je bio Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag sa zaostatkom 36 stotinki, a treći austrijski skijaš Manuel Feller koji je ciljem prošao 0.51 sekundu iza.

Filip Zubčić doskijao je do 10. mjesta, Istok Rodeš do 19. pozicije, Matej Vidović bio je 21., a Samuel Kolega plasirao se za posljednjeg 30. mjesta u drugu vožnju.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić startao je s broja 16. i bio odličan do same završnice prvog laufa, ali je na koncu ciljem prošao s desetim vremenom prve vožnje. Na prvom prolaznom vremenu imao je čak malu prednost, na drugom mali zaostatak ispred vodećeg, ali se krivo zabrojao u posljednjih nekoliko vrata i zamalo izletio. Srećom, uspio je završiti prvu vožnju, ali „plesanje“ pred ciljnu ravninu koštalo ga je većeg zaostatka pa je za vodećim Francuzom zaostao točno sekundu.

Istok Rodeš startao je s 33. pozicijie, a ciljem je prošao za saostatkom od samo 1.9 sekundi i najboljim rezultatom ove sezone, vrlo vjerojatno učinio dovoljno za plasman u drugu vožnju. Matej Vidović za vodećim je zakasnio 2.05 sekundi što je bilo dovoljno za 21. mjesto, a Samuel Kolega prošao je ciljem kao 30. pa pričekao još dvojicu vozača da završe prvi lauf i slavlje je moglo započeti.


Tagovi

SkijanjeOstali sportoviSljemeSnow Quuen Trophy

Ostale Vijesti