REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Irska obranila naslov pobjednika Kupa šest nacija

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.03.24. | 08:05

Prvo mjesto osigurali pobjedom protiv Škotske

Ragbijaši Irske drugu su godinu zaredom pobjednici tradicionalnog natjecanja Kupa šest nacija, oni su prvo mjesto osigurali 17-13 domaćom pobjedom protiv Škotske u Dublinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Irskoj je ovo 16. samostalni naslov pobjednika ovog najstarijeg ragbijaškog međunarodnog natjecanja prvi put održanog još davne 1883. godine, a koje se od 2000. godine nakon uključenja Italije zove Kup šest nacija. Usto imaju i osam naslova podijeljenih s nekim od konkurenata.

Irska je ove godine ostvarila četiri pobjede, od toga tri u kojima je osvojila i bonus bod nakon ostvarenih najmanje četiri polaganja, te jedan minimalan 22-23 poraz od Engleske u Londonu, pa je sakupila 20 bodova. Tako je postala nedostižna za konkurenciju, čak osam bodova manje osvojile su Škotska i Engleska, a devet Francuska i Italija, no Engleska i Francuska su odigrale po susret manje, dok je na dnu ostao Wales sa samo četiri boda.

Ranije u subotu je Italija u Cardiffu svladala Wales sa 24-21 i tako ostvarila svoj najbolji rezultat otkako se priključila ovom natjecanju s dvije pobjede, jednim remijem i dva poraza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

RagbiIrskaRepublika Irska

Ostale Vijesti