Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska odradila pucački trening protiv Južne Afrike, slijedi ključna bitka za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 15:10

Pitanje pobjednika nijednog trena nije dolazilo u pitanje, Barakudama je ova utakmica poslužila tek kao malo jači trening

Uoči grupne faze Svjetskog prvenstva u vaterpolu, bilo je jasno da će Hrvatska u posljednjem kolu imati tek nešto jači trening protiv Južne Afrike. Najbolja momčad afričkog kontinenta i dalje u svijetu vaterpola ima tek amaterski status, tako da je jedino pitanje u današnjem dvoboju bilo s koliko pogodaka prednosti će Hrvatska pobijediti. Na koncu, pobjeda Hrvatske 29-6 za potvrdu drugog mjesta u skupini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ivica Tucak u najavi utakmice rekao je da će današnji susret iskoristiti za odmor najstarijih igrača u našoj selekciji - Luke Lončara i Josipa Vrlića, zamijenili su ih kapetan Ivan Krapić i Matias Biljaka. Također, odmor je dobio i Marko Bijač, umjesto kojeg je na golu bio Mate Anić.

Već je prva minuta potvrdila u kojem smjeru će utakmica ići. Prošlo je 56 sekundi, a Hrvatska je već imala dva pogotka prednosti krasnim pogocima Krapića i Fatovića. Ovacije tribina u Aspire Domeu zaradili su naši protivnici već u drugoj minuti, nakon što je Neill uspio zabiti pogodak za 2-1. Stvari su vrlo brzo sjele na svoje mjesto, pa su Barakude pogocima Kržića, Vukičevića i dvama pogocima Marinića Kragića otišli na visokih 6-1. Nije nam zasmetao niti drugi pogodak Južnoafrikanaca već u prvoj četvrtini, ovo je naprosto bila utakmica tek za održavanje radne temperature.

Prva dionica završena je rezultatom 7-2 za Hrvate, a u gotovo istom ritmu nastavilo se i u drugoj dionici: 7-1 za europskog viceprvaka. Konačno smo dočekali pogodak Konstantina Harkova s desne strane našeg napada, a prve pogotke na turniru pospremio je iza solidnog vratara Madija i Ante Vukičević, nakon njega i Zvonimir Butić. Poslužio je ovaj dvoboj svojoj svrsi - maksimalno su se hrvatski igrači raspucali i namjestili nišanske sprave za nastavak turnira.

Preostale dvije četvrtine bile su samo formalnost, no ako ništa drugo, vidjeli smo pregršt lijepih poteza, kao što su jedna prekrasna asistencija Lorena Fatovića za Zvonimira Butića, no vrijedi istaknuti i jedan prekrasan zgoditak Južne Afrike. Strijelac je bio Dane Tucker, koji je lijepim lobom iz daljine prevario Anića.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Marinić Kragić s pet golova, Lazić i Krapić su četiri puta tresli protivničku mrežu, tri pogotka zabili su Fatović, Vukičević i Žuvela, dok je kod Južne Afrike Tucker bio jedini pojedinac koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

Ovom pobjedom, Hrvatska je skupinu završila na drugom mjestu te će u dvoboju osmine finala igrati protiv pobjednika duela između Brazila i Kine. Ta se utakmica igra danas u 18.30 sati, dok će osmina finala biti na programu u nedjelju te će, osim mjesta u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ulog biti i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

JUŽNA AFRIKA - HRVATSKA 6-28 (2-7, 1-7, 3-7, 0-8)

Južna Afrika: Madi, Mayman, Wheeler, Laurenson, Howard, Stone, Van Zyl, Bungane, Tucker 2, Faber, Neser 1, Swanepoel 1, May, Neill 1, Rademeyer 1

Hrvatska: Bijač, Burić 1, Fatović 3, Lazić 4, Biljaka 2, Vukičević 3, Žuvela 3, Marinić Kragić 5, Butić 2, Harkov 1, Anić, Krapić 4, Kržić 1



Tagovi

vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolujužnoafrička vaterpolska reprezentacijaIvica Tucak

Ostale Vijesti