Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala na seniorsko EP

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 20:43

Prvenstvo je na programu u Beogradu od 18. do 28. travnja

Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala je u Beograd gdje se od 18. do 28. travnja održava Europsko prvenstvo za seniore i seniorke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatsku će na EP-u u Beogradu predstavljati brojna selekcija od 14 boksačica i boksača. U muškoj konkurenciji hrvatske boje branit će Vide Prkačin (-57 kg, Torcida Split), Matej Zebić (-60kg, Pauk Split), Filip Poturović (-63.5 kg, Nova Gradiška), Leon Maloić (-67 kg, Titan Gym), Petar Krešimir Knežević (-71 kg, Sveti Donat Zadar), Gabriel Debanić (-75 kg, Leona Zagreb), Gabrijel Veočić (-80 kg, Brod Slavonski Brod), Nikica Radonić (-86 kg, Split), te Luka Pratljačić (+92 kg, Osijek), a u ženskoj konkurenciji Nikolina Ćaćić (-57 kg, Omega Zagreb), Dea Bolanča (-60 kg, Pit Bull Split), Sara Beram (-63 kg, Petar Zrinski Zagreb), te Lucija Bilobrk (-81 kg, Pit Bull Split).

Reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Beogradu vodi izbornik seniora Pero Veočić uz izbornika U-22 Danijela Vekića, te treneri Ante Matas, Mario Preskar i Damir Stručić. Priključit će im se i izbornik seniorki i koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Trebao je nastupiti i Aron Vrnoga Gregorio (Joker Split) u teškoj kategoriji do 92 kg, ali je morao otkazati nastup zbog ozljede, a otpao je i Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb).

Na Europskom prvenstvu borit će se 400 najboljih europskih boksačica i boksača iz 32 države. Protivnike u ždrijebu hrvatski predstavnici saznat će u srijedu, 17. travnja 2024., a mečevi u ‘Dvorani Aleksandra Nikolića’ (Pionir) počinju u četvrtak, 18. travnja od 15.00 sati uz svečano otvorenje u 19.00 sati.

Svjetska boksačka federacija IBA i Europska boksačka federacije EUBC osigurali su bogati nagradni fond od milijun dolara za najbolje. Novi prvaci Europe u svih 25 kategorija (13 muških i 12 ženskih) zaradit će po 15.000 dolara, srebro donosi 10.000 dolara, brončani polufinalisti bit će nagrađeni s po 5.000 dolara, a četvrtfinalisti po 1000 dolara.

Na posljednjem Europskom seniorskom prvenstvu 2022. godine u Erevanu brončanu medalju osvojio je u poluteškoj kategoriji olimpijac Luka Plantić koji se poslije toga posvetio karijeri u profi-boksu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Boks

Ostale Vijesti