Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvat s titulom najboljeg futsal suca svijeta će dijeliti pravdu na nadolazećem Mundijalu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.06.21. | 16:53

Arbitar je poznato ime u svijetu futsala..

Futsal je svuda u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, u zamahu. Uostalom, dokaz rastućoj popularnosti ovog sporta u Hrvatskoj je i činjenica da je prije koji mjesec upravo Zadar bio domaćin završnog dijela turnira futsal Lige prvaka. Tamo se nažalost nije našao niti jedan naš klub jer je Olmissum ispao od moskovskog KPRF-a u osmini završnice.

No, jedan Hrvat je odigrao značajnu ulogu na tom turniru. Ime mu je Nikola Jelić, nosi titulu najboljeg futsal suca na svijetu (prema izboru Futsal Planeta), a u Zadru mu je pripala čast suditi veliko finale, ono između Barcelone i Sportinga. Da je Jelić arbiter “na cijeni” prepoznali su i u FIFA-i, pa je tako Jelić uvršten među deset elitnih sudaca koji će suditi nadolazeće Svjetsko prvenstvo u futsalu koje je na rasporedu ove jeseni u Litvi.

Koliko je Jelić dominantan u krugovima futsala, najbolje se vidi po kontinuitetu koji održava iz godine u godinu. Jelić je titulu najboljeg futsal suca na svijetu prvi puta osvojio za 2018. godinu, dok je u izboru za 2019. godinu bio drugi, 2020. godine opet prvi. I to sa stotinu i više bodova ispred drugoplasirane ruskinje Velikanove.

Nažalost, naša izabrana vrsta neće biti dio tog natjecanja. Svjetsko prvenstvo u fustalu počinje 12. Rujna, i trajat će sve do 3. listopada




Tagovi

futsalsvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti