foto: Action Images
foto: Action Images

Habib je u zadnjoj borbi karijere zaradio pet puta više od Gaethjea

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 09:39

Procurila zarada za meč godine.

Čak ni sveznajući Dana White nije mogao naslutiti što će se dogoditi po završetku okršaja Habiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea u borbi za ujedinjenje pojaseva u lakoj kategoriji na UFC-u 254, vjerojatno najveći koji se ikad borio zaključio je svoju savršenu karijeru i šokirao MMA svijet, a potom je ljubitelje slobodne borbe još jednom šokirao i prvi čovjek UFC-a.

„Prije tri tjedna bio je u bolnici s dva slomljena prsta i stopalom, on je najopakiji gad na svijetu,“ rekao je Dana White dodavši kako je mislio da Justin ima šanse za veliko iznenađnje:

„Mirisalo je na to, nije nalikovao na sebe, nisam još razgovarao s njim, ali još od vaganja pa sve do izlaska u ring mi je djelovao kao da nešto ne valja s njim.“

White je na jučerašnjoj konferenciji za medije izgledao potpuno deprimiran, kako i neće kad mu u mirovinu odlazi još jedna velika zvijezda, koja mu puni džepove...

„Ovo je borba koja će srušiti sve rekorde gledanosti,“ najavio je uoči okršaja i počeo brojati lovu, jer u vrememenu kad nema prihoda od gledatelja, UFC živi od prodaje TV prava... I to dosta dobro, izgleda.

Habib je za ovu borbu navodno zaradio oko 3.100.000 dolara, a njegov suparnik „samo“ 630.000 dolara. Aktualni prvak dobio je garantirane love oko tri milijuna dolara, a ostalo kroz bonuse za pobjedu i nastup večeri.

Čini vam se puno što je Habib dobio oko pet puta više novca od svog suparnika, ali sličnu lovu je i on zarađivao dok nije bio prvak. Posljednji put kad se borio kao izazivač za titulu zarada po borbi mu je skočila s pola milijuna dolara na ovo što je danas. U dva okršaja s pojasom oko struka, protiv McGregora i Poriera, zaradio je oko 6.000.000 dolara u 2019. godini

No, to ne znači da svi prvaci u UFC-u toliko zarađuju, Habib je jedna od najvećih zvijezda u sportu, vlasnik rekorda po broju prodanih „pay per view“ pretplata i najigraniji u nedavno objavljenoj UFC-ovoj video igri. Drugi, manje atraktivni prvaci zarađuju puno manje, a Habibov jučerašnji suparnik, Justin Gaethje za borbu za privremeni pojas protiv Tonyja Fergusona dobio je samo 200.000 dolara, ali već u ovom okršaju zaradio je puno manje.

Dobio je i puno veći publicitet, nego što mu je priuštio Ferguson vezavši ga uz svoje ime, a s njime će doći sljedbeništvo na društvenim mrežama i jasno – lova.

Evo koliko su zaradili svi borci sinoć:



Tagovi

UFCborilački sportoviMMAKhabib NurmagomedovJustin Gaethje

Ostale Vijesti