foto: AFC Universitas
foto: AFC Universitas

Futsal Dinamo slavio protiv Universitasa preokretom u drugom poluvremenu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 11:40

Splićani će još neko vrijeme pričekati prve prvenstvene bodove.

Nogometaši AFC Universitasa još će neko vrijeme čekati na prve prvenstvene bodove. Nakon tijesne i borbene utakmice Futsal Dinamo slavio je rezultatom 2:1, preokretom u drugom poluvremenu.

Prvi su ozbiljno zaprijetili gosti, a onda se nakon pete minute osjetio pritisak AFCU-a. Tada su zaredali tri velike šanse, jednom se uzdrmala i vratnica, ali mreža Hercega ostala je netaknuta. Nakon toga vidjeli smo čvrstu i borbenu igru obiju momčadi, uz nekoliko kvalitetnih obrana Jukića na strani domaćih i Hercega sa suprotne strane. Najbliže pogotku bili su Dinamovci kada je promašio gotovo prazan gol iskosa, a kazna je uslijedila u 15. minuti. Lopta je došla do Gotovca, koji je uputio udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Kosor i lagano ju pospremio u mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je s malim zatišjem, a onda je Dinamo sve lakše počeo stvarati šanse. Uz pomoć nespretnog Juretića stigli su do izjednačenja u 23. minuti, da bi Mudronja u 27. minuti zatresao gredu. Tri minute kasnije Prgomet je izbio sam pred vratara, ali je Jukić spasio svoju momčad. Imali su i domaćini svoje šanse, no Gotovac i Kosor nisu bili dovoljno precizni.

Ono što prethodno nije uspio zabiti, Prgomet je kapitalizirao četiri minute prije kraja utakmice. Vratar Herceg dugom je loptom pronašao usamljenog Prgometa, koji je s dva metra s lakoćom matirao do tada odličnog Jukića.

U samoj završnici AFCU je pokušao doći do izjednačenja s golmanom-igračem. Dugo su pleli mrežu gostiju, no dvije odlične šanse Šuljića i Gotovca u posljednjoj minuti sjajno je obranio Herceg.

Domaćin je tako ostao bez bodova i u trećoj utakmici 1. HMNL. Unatoč tijesnim porazima i u prve dvije utakmice, žal pred domaćim navijačima ostaje veći jer su ovoga puta doista bili najbliži bodovima. 


Tagovi

FutsalFutsal DinamoOstali sportovi

Ostale Vijesti