Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dvostruka kruna Futsal Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 21:56

Najbolja sezona u povijesti kluba, a tek slijedi – Liga prvaka!

Futsal Dinamo je osvojio superkup! U finalu prvog natjecanja sezone porazio je Šibenik 1983 s 3-0 te dodao još jedan trofej u svoju riznicu i time ostvario dvostruku krunu za najbolju sezonu u povijesti kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je u susret krenuo jako. Već u drugoj minuti iskosa je prijetio Mateo Mužar, ali je na pravom mjestu bio Masharenhas Nazario Kaue na golu gostujuće squadre. U idućem napadu Dinamo je promašio šansu poluvremena kada je Mužar dočekao jedan volej na drugoj stativi, ali je s pola metra prebacio vrata.

U četvrtoj minuti su Plavi žestoko prosvjedovali kod suca. Filip Novak je pucao snažno nakon prekida, lopta se od prečke odbila i plesala po gol-liniji Šibenčana. No, suci su odlučili da nema pogotka.

Redali su se domaći napadi, ali je Nazario na golu gostiju bio nerješiva enigma. Okušali su se i Kristian Čekol i Nikola Gudasić i Luka Perić, a najbliže pogotku Dinamo je stigao kada se Neven Zonjić prišuljao na jednom korneru i na rolicu pogodio prečku. No, gosti su izdržali i na odmor se otišlo s nulom.

Već u prvoj minuti Čekol je opasno pucao izvana, a lopta je odsjela na vratnici. U četvrtoj minuti je povratnik u Dinamove redove Mihovil Prgomet bio najspretniji kod kornera i konačno je otključao mrežu gostiju za dugoočekivano vodstvo. Šibenčani su već tad uveli golmana-igrača što je odvelo utakmicu u divlje vode.

To im se skoro isplatilo u idućem napadu kada je bivši Plavi Zvonimir Šućur sjajno pucao iz okreta, ali je Piplica bio na mjestu. Nastavile su obje momčadi napadati, a Dinamo je na velikih 2-0 otišao u sedmoj minuti nastavka.

Čekol je započeo akciju, Kristijan Postružin je slalomom stvorio višak i nije pucao u obećavajućoj situaciji, već je dodao loptu za Perića koji mu je vraća na prazan gol za novi pogodak. Obje momčadi imale su šanse u završnici, ali je priču zaključio Perić koji je za 3-0 iskoristio sporo vraćanje gostiju kod golmana-igrača.

U utakmici za treće mjesto Stanoinvest Futsal Pula je s 5-3 nadigrala omiški Olmissum. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalSuperkupFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK Šibenik 1983

Ostale Vijesti