Četiri hrvatska finala na Euru u gimnastici, Ude pao

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.04.15. | 19:00

Hrvatska će po prvi put imati čak četiri sudionika finala na Europskom prvenstvu u gimnastici, koje se održava u francuskom Montpellieru. Borbu za medalje izborili su Andrej Korosteljev i Tomislav Marković na parteru, Robert Seligman na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči, odličnim nastupima u kvalifikacijama.

19-godišnji Korosteljev imao je najbolju ocjenu kvalifikacija i sa 15.233 boda izborio svoje prvo veliko seniorsko finale. Marković je bio četvrti sa 15.033, dok su Seligman (14.833) i Možnik (14.400) kao osmi ušli u finale.

Viceprvak svijeta na konju s hvataljkama, Filip Ude, od kojeg se i najviše očekivalo, pao je sa sprave i sa 13.433 završio na 46. mjestu, dok je najmlađi član hrvatske reprezentacije, 18-godišnji Tin Srbić bio 29. sa 13.633 boda.

 „Očito je ovaj Montpellier moj sretan grad. Tu sam 2012. osvojio juniorsku broncu na parteru. To što sam prvi u kvalifikacijama neće me sada dići u nebo. Mogu ja i bolje napraviti. Bilo je tu grešaka koje se u finalu mogu popraviti. Siguran sam u sebe i vjerujem da ću u finalu biti još bolji. Moram zahvaliti kolegi Markoviću. Nastupao je prije mene i njegov nastup me poprilično digao da i ja odradim dobro“, rekao je nakon svog nastupa Korosteljev, prenose službene stranice Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Tomislav Marković je na parteru dočekao svoje prvo europsko finale.

Isplatilo se čekati do 29. godine. Bio sam i prva i druga rezerva na EP-u, ali nikada među osam. Sretan sam, ponosan i ovo je samo potvrda da vrijedim. Danas je bilo sve dobro osim jedne dijagonale gdje sam napravio grešku i izgubio preko 3 desetinke. Potrudit ću se da se u finalu to ne ponovi i da se priključim u borbu za medalje“, poručio je Marković.

Naš prečaš Marijo Možnik nada se da će u finalu bolje odraditi vježbu nego u kvalifikacijama.

Zadovoljan sam što sam vježbu odradio do kraja, ali nije to bilo dobro. Uspio sam nekako na adrenalin i iskustvo izvući se. Napravio sam u kvalifikacijama nešto lošiju vježbu od svoje maksimalne izvedbe. Srećom, još su neki favoriti kiksali i to mi je omogućilo da se kvalificiram u finale kao osmi. Tamo mogu očekivati samo bolje, dat ću sve od sebe da napravim vježbu kao na SP-u gdje sam osvojio broncu, jer s takvom izvedbom mogu se i ovdje boriti za medalju“.

Kao osmi u finale na konju s hvataljkama finale je izborio Robert Seligman.

Nisam pretjerano zadovoljan s obzirom na ocjenu i ono što mi se dogodilo – peh na početku vježbe gdje sam izgubio gotovo pola boda. Zapeo sam, zastao nakon prvog elementa, ali nekako sam se iščupao i nastavio dalje. Mogu biti zadovoljan samo s time što sam ušao kao osmi u finale. To je bio osnovni cilj, a sada idemo pokušati osvojiti što sjajniju medalju“, istaknuo je Seligman.

Najviše je razočaran bio Filip Ude, koji je u polufinalu konja s hvataljkama bio tek 46. zbog pada sa sprave.

Došao sam ovdje osvojiti zlato, bio sam spreman za to, ali ovo jednostavno nije bio moj dan. Loše sam se osjećao, nisam se prilagodio na taj dosta mekani Gymnova konj i nije išlo. Pokušao sam se izvući, ali izgubio sam snagu i pao na spindlu. Iskreno, nisam jako razočaran. Unutra sam miran. Ne zabrinjava me ovo. Sad se okrećemo višeboju, a glavni cilj je otići na OI. Čeka me težak posao do jeseni i SP-a u Glasgowu koje je kvalifikacijsko za Rio, ali spreman sam raditi. Na to sam uvijek spreman“, zaključio je Ude.

Finala partera i konja na rasporedu su sutra od 14.30, a preče u nedjelju od 17.00 sati.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europsko prvenstvo u gimnasticiGimnastikaOstali sportoviFilip UdeAndrej KorosteljevTomislav MarkovićRobert SeligmanMarijo Možnik

Ostale Vijesti