Tomislav Grahovac novi predsjednik HRS-a

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 15:51

Hrvatski rukometni savez ima novog predsjednika.

Novi čelnik HRS-a je Tomislav Grahovac, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora u Savezu, koji je naslijedio Sandija Šolu.

Šola je predsjedničku ulogu na čelu Saveza obnašao od 2008. godine, a prije dva mjeseca je najavio odlazak.

Razlog za ostavku je osobne naravi i znači da od danas dajem neopozivu ostavku. Povlačim se s ove časne funkcije predsjednika HRS-a na koju sam izuzetno ponosan. Osam godina je bilo dovoljno za ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali. Svom nasljedniku želim puno sreće u svemu. Želim zahvaliti svima na podršci i na svemu što smo zajedno napravili. U narednom periodu posvetit ću se osobnim ciljevima, ali bit ću na raspolaganju i davati svu potporu razvoju hrvatskog rukometa“, rekao je Šola, prenose službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza.

Poznata je umiješanost Šole u aferu oko Karlovačke banke i USKOK mu je 'za vratom', njemu, njegovoj majci i bratu zbog sumnje u izvlačenje novca pa se to može pripisati razlozima ostavke.

Bilo kako bilo, njegov nasljednik bit će nekadašnji predsjednik Zagrebačkog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac. On je ujedno bio jedini kandidat za predsjednika HRS-a, a na tu je poziciju danas na Izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu jednoglasno izabran.

Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno, kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi raditi te da ćemo kroz posao rješavati probleme“, kazao je novi predsjednik HRS-a.

Grahovac je do danas bio predsjednik Nadzornog odbora HRS-a, a odlaskom na novu funkciju, njegovu je poziciju preuzeo Romeo Vrečko.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatski rukometni savezSandi ŠolarukometTomislav Grahovac

Ostale Vijesti