Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zvijezdu Hrvatske U-21 reprezentacije prati – Real Madrid!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 07:05

Španjolski mediji navode da se interes pojavio nakon sjajnog otvaranja sezone 18-godišnjaka.

Prije dva dana čelnici Red Bull Salzburga pohvalili su se kako su sa hrvatskim napadačem Rokom Šimićem potpisali novi ugovor koji stasitog napadača veže za klub do ljeta 2025. godine. Sredinom srpnja ove godine mladi napadač prešao iz Lokomotive u klub iz Mozzartovog grada pa mnogima ovaj potpis nije odmah bio najjasniji, ali budući da je tad Šimić još bio maloljetan, austrijski klub mu je mogao ponuditi suradnju u maksimalnom trajanju od tri sezone. Sad to više nije slučaj budući da je Roko postao punoljetan prije dva dana, a pravi rođendanski poklon bio mu je novi potpis na ugovor s kojim će igrač Red Bull Salzburga biti jednu godinu dulje nego što je to bilo potpisano kad je za četiri milijuna eura stigao u austrijskog velikana iz Lokomotive.

Ako su u Salzburgu imali ikakve nedoumice oko ovog transfera, Roko je sve koji su to pomislili brzo uvjerio u suprotno. Naime, u dvije utakmice u Ligi prvaka za mlade postigao je dva pogotka, dok je u dresu Lieferinga, Red Bullove filijale koja se natječe u drugom rangu austrijskog nogometa, u devet nastupa šest puta pronašao put do mreže. Tih šest pogodaka dovelo ga je do diobe drugog mjesta ljestvice strijelaca gdje je poravnat s Muhamedom Saračevićem iz Austrije Lustenau, dok je prvo ime lige 27-godišnji Švicarac Haris Tabaković koji je u prvih 10 prvenstvenih kola skupio 13 pogodaka i jednu asistenciju.

Šimić je dobru formu potvrdio i u posljednjem ogledu U-21 reprezentacije. Hrvatska je u Varaždinu svladala Norvešku rezultatom 3:2, a Šimić je već u drugoj minuti doveo mini Vatrene u vodstvo. Bišćan u njemu vidi svojeg prvog napadača te očekuje njegovu dobru predstavu i protiv Azerbajdžana, a taj ogled navodno bi mogli pratiti i skauti Real Madrida.

Naime, kako javljaju mediji iz Španjolske, Real Madrid prati Roka Šimića! Tendenciozno bi bilo reći da spremaju ponudu i da ga žele dovesti u svoje redove, ali sama činjenica da je talentirani napadač na radaru jednog od najtrofejnijih kluba na svijetu mu je sigurno velika motivacija i poticaj da nastavi i dalje raditi na sebi i svojoj igri kao i do sada.

Za prvu momčad madridskog Reala igrala su petorica Hrvata. Prvi je bio Robert Prosinečki koji je u Madrid stigao nakon što je sa Crvenom zvezdom osvojio Ligu prvaka, da bi nakon njega na Santiago Bernabeuu svoj dom pronašli Davor Šuker, Robert Jarni, Mateo Kovačić i Luka Modrić. Kapetan Vatrenih je i dalje okosnica Reala, a još ga dvije utakmice dijele do toga da dođe do svoje 400. utakmice u bijelom dresu. Trenutno je 20. igrač u povijesti Reala po broju nastupa, a svega pet nastupa više od njega skupio je Amancio (403).

Osim Roka Šimića, Real Madrid navodno prati i slovenskog napadača Benjamina Šeška, također člana Red Bull Salzburga. 


Tagovi

Roko ŠimićReal MadridReal Madrid BReal Madrid CReal Madrid junioriRed BullRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti