REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Zvijezda Milana odbila plaću veću no što se nudilo Donnarummi, sve je bliži odlasku na Otok

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 13:22

Veliki bi to udarac bio na ambicije Rossonera koji su trenutno drugoplasirana momčad Serie A.

Iako su još uvijek neporaženi u Serie A te igraju iznad svih očekivanja, nogometaši Milana već na zimu mogli bi se naći u velikim problemima. Naime, zvijezda kluba Franck Kessie odbija potpisati novi ugovor s klubom iako mu čelnici Milana nude fiksna primanja od 6.5 milijuna eura po sezoni uz određene bonuse.

Kessie je u Milan stigao 2017. godine. Prvo je dvije godine bio na posudbi za koju su iz Milana izdvojili osam milijuna eura, da bi onda u ljeto 2019. godine otkupili njegov ugovor za 24 milijuna eura. 24-godišnji veznjak potpisao je trogodišnji ugovor, a budući da još uvijek nije dogovorio nastavak suradnje, postoji realna mogućnost da na kraju sezone napusti klub bez da na njemu Rossoneri zarade ili barem vrate uloženo. Druga opcija je da Kessie ovog siječnja dogovori sve s nekim drugim klubom pa da ga Milan onda pristane prodati za puno manji iznos od planiranog jer bi ga u protivnom morali nastaviti plaćati do kraja sezone, a već znaju da će klub napustiti besplatno.

Bjelokošćanina želi 'pola' premierligaša, ali dolaskom Contea na klupu Tottenhama posljednjih se dana piše da su Pijetlovi sada uhvatili pole position u utrci za njegovim uslugama. Kessie još uvijek ne smije bez zelenog svijetla iz Milana pregovarati s drugim klubovima stoga se ne može reći da je posao gotov, ali sve ide u smjeru da će to biti samo formalnost ukoliko okosnica vezne linije Milana uskoro ne pronađe zajednički jezik s klupskim čelnicima.

Zanimljivo, današnjem vrataru PSG-a, Gigiju Donnarummi, navodno nije bio ponuđen ovako izdašan ugovor kao što je to slučaj kod Kessieja. Bila je to prava sapunica koju je režirao Mino Raiola, ali ako su ovo spremni ponuditi 24-godišnjem veznjaku, nema sumnje da su isto bili spremni dati i za ponajboljeg vratara svijeta.

Kessie, javljaju brojni talijanski mediji, traži devet milijuna eura godišnje. U ovom trenutku Milan nije zainteresiran povećati svoju ponudu za 2.5 milijuna eura pa se tako može reći da pregovori i dalje traju, ali sama činjenica da 24-godišnji veznjak 'povlači za nos' čelnike kluba u kojem se isprofilirao kao jedan od najboljih veznjaka Serie A govori da je on više sklon odlasku no ostanku.

Osim Tottenhama, spominjao se interes PSG-a i Real Madrida, ali u ovom trenutku londonska momčad je u prednosti nad drugim. Mogao bi ovo biti jedan jako zanimljiv zimski prijelazni rok.


Tagovi

Franck KessieMilanAntonio ConteTottenhamGianluigi Donnarumma

Ostale Vijesti