Zvijezda Barce završava karijeru u Kataloniji – otkupna klauzula pola milijarde eura!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 27.09.18. | 18:30

Potpisan novi ugovor.

Barcelona je svjesna kvalitete svoga kadra, a svojim najnovijim potezom dokazala je da planira ostaviti na okupu trenutnu gardu što je dulje moguće.

ODIGRAJ Barcelona – Athletic Bilbao

Aktualni prvak Španjolske potpisao je novi ugovor sa njihovom zvijezdom iz veznog reda Sergijom Busquetsom, koji će vrijediti do 2023. godine. Trenutno 30-godišnji defanzivni, ali profinjeni, veznjak ostat će tako još minimalno pet godina u redovima svog prvog i jedinog kluba za koji je nastupao u karijeri. Prema svemu sudeći, karijeru će i završiti u Kataloniji i tako postati jedan od rijetkih igrača - poput Paola Maldinija i Francesca Tottija - koji će cijelu karijeru provesti u jednom klubu.

Uprava Blaugrane se pobrinula da im nitko ne preotme jednu od ikona kluba te se osigurala otkupnom klauzulom koja iznosi basnoslovnih 500 milijuna eura, što je povećanje za 300 milijuna.

Sergio Busquets jedan je od tipičnih izdanaka klupske škole La Masije, a u karijeri je osvojio sve što se moglo osvojiti – 7 naslova u prvenstv, jedan manje u nacionalnom kupu, 3 Lige prvaka (uz manje internacionalne trofeje). Na reprezentativnoj razini pridonio je osvajanju naslova prvaka svijeta 2010. i europskoj tituli 2012. godine.

Trenutno mu nedostaje deset nastupa da dođe do brojke od 500 službenih nastupa za Barcelonu, a to će 'skinuti' već do kraja kalendarske godine.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergio Busquets

Ostale Vijesti