Žuti stvara BiH koloniju u Kayserisporu, otpao je Lončar, ali stiže napadač iz češke lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 10:54

Desetka češkog prvoligaša dogovorio je uvjete s novim klubom.

Nakon što se na klupu turskog prvoligaša vratio Robert Prosinečki, uprava kluba dala je „Velikom Žutom“ slobodne ruke u izgradnji momčadi čiji je primarni cilj ostanak u elitnom rangu turskog nogometa.

Mešanović je 29-godišnji središnji napadač koji je praktički cijelu svoju karijeru proveo igrajući u češkoj Fortuna ligi. Njegov prvi klub bio je Jablonec, a kasnije je odradio posudbe u FC Vysocina Jihlavi i DAC Dunajskoj Stredi (Slovačka), a u siječnju 2016. stiže u redove Slavie Prag gdje je igrao i ponajbolji nogomet svoje karijere.

Od prošle zime Mešanović je član Mlade Boleslav, a njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 900 tisuća eura.

Budući da ima važeći ugovor s češkim klubom do ljeta 2022. godine jasno je kako Žuti neće dobiti iskusnog napadača bez da za njega plati zadovoljavajuću odštetu, ali u ovom trenutku njen iznos nije poznat.

Iako transfer još uvijek nije služben, pitanje je dana (ili čak sata) kada će se dva kluba dogovoriti pa bi tako nekadašnji izbornik Azerbajdžana i BiH u nastavku sezone trebao dobiti veliko pojačanje.

Podsjećamo, Prosinečki je u ovom prijelaznom roku doveo u svoj novi klub Zorana Kvržića, ponajboljeg desnog beka HNL-a za kojeg je turski klub morao izdvojiti između 400 i 600 tisuća eura, ali taj transfer neće biti ujedno i posljednji Kayserispora ove zime.

Za kraj dodajemo kako od transfera Stjepana Lončara neće biti ništa budući da Rijeka za svojeg veznjaka ima prevelike odštetne zahtjeve pa će se tako Prosinečki morati okrenuti nekim drugim opcijama u želji da osnaži svoju momčad.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Robert ProsinečkiStjepan LončarMuris MešanovićtransferiZimski prijelazni rokKayserispor

Ostale Vijesti