Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Zrinski 'blitzkriegom' nastavio put prema HNL-u

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 18:27

Uvjerljiva igra slavonske momčadi u prvom poluvremenu.

Nogometaši Zrinskog iz Jurjevca svladali su Croatiju iz Zmijavaca u Gradskom vrtu s 3-0 i povećali prednost pred Šibenikom na pet bodova uz utakmicu više. Narančasti svoju utakmicu 25. kola igraju sutra, na domaćem terenu protiv Orijenta 1919. Croatia je upisala treći poraz u nizu te ima tri boda prednosti pred 11. Orijentom koji ima utakmicu manje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Junak dvoboja bio je prvi topnik 1.NL Dominik Dogan koji je u 8. i 43. minuti zabio svoj 16. i 17. pogodak u prvenstvu te sada ima šest golova više od drugog Mustedanagića iz Vukovara 1991. Odmah nakon što je Dogan načeo mrežu gostiju, Luka Cubel je u 12. minuti povisio na 2-0. Konačni rezultat djelo je Dogana u 43. iz kaznenog udarca. Zrinski je danas bio bolja momčadi i zasluženo je slavio.

U derbiju za četvrto mjesto Dugopolje je svladalo Jarun u Zagrebu s 2-1 i približilo se zagrebačkom kvartu na bod zaostatka. Još od studenog prošle godine Dugopolje nije znalo za pobjedu. Posljednji put slavilo je u Zaprešiću protiv Jaruna, a na novo slavlje moralo je čekati da se ponovno vrati u Zaprešić i još jednom zaigra protiv Jaruna.

U međuvremenu je Dugopolje promijenilo i trenera, Marina Biliškova zamijenio je Mirko Labrović, a u svom debiju na klupi Dugopolja, upisao je pobjedu.

Dugopolje nije dugo čekalo na vodstvo. Već u osmoj minuti u kaznenom prostoru srušen je Rodić na kojeg je startao Diyoke i opravdano je dosuđen kazneni udarac. Izveo ga je Špiro Peričić i doveo goste u vodstvo.

Jarun je pokušao doći do pogotka i vratiti se u utakmicu, ali nije išlo, imao je nekoliko pokušaja, posebno preko Pranjića, no rezultat se nije mijenjao.

U završnici prvog dijela gosti dolaze do drugog pogotka, pobjegao je Bruno Zdunić, činilo se da je otišao previše ukoso, ali vratar Tin Sajko bio je loše postavljen i lopta prolazi između njega i vratnice i ulazi u mrežu.

U drugom dijelu vrlo malo prilika, igru su dodatno rasjeckale brojne izmjene i tek u završnici susreta domaćin je stigao do smanjenja zaostatka pogotkom Josipa Tadića atraktivno preko glave.

Dugopolje je izdržalo i zadržalo vodstvo te stiglo do pobjede.

S istim rezultatom (2-1) Cibalia je svladal Dubravu u Zagrebu i preskočila je na prvenstvenoj ljestvici.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zrinski Osječko 1664Croatia ZmijavciPrva nogometna liga

Ostale Vijesti