Zrinjski remijem prošao u play-off, posuđeni dinamovac zabio za Plemiće (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 18:02

Mostarci su remizirali s Tobolom, ali prošli u play-off Konferencijske lige!

Mostarski Zrinjski i Tobol odigrali su 1:1 u uzvratu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Plemići su prošli dalje ukupnim rezultatom 2:1, zahvaljujući onom pogotku Nike Jankovića izravno iz kornera prije sedam dana pod Bijelim brijegom. Danas je, pak, pogodak vrijedan prolaza postigao drugi posuđeni dinamovac, Mario Ćuže!

Sve je počelo idealno po prvake Bosne i Hercegovine. Zoran Tošić je u redovima domaćina zaradio žuti karton već u 7. minuti susreta, među igračima Tobola osjetio se grč. Iskoristili su to Mostarci u 34. minuti kada je Mario Ćuže, koji je prije bio na posudbama u Dnjipru-1, Lokomotivi i Istri 1961 zabio nakon solo prodora za 0:1, lopta se odbila od vratnice u mrežu, a s tim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme.

Pogodak Ćuže pogledajte OVDJE.

U nastavku susreta su domaćini napravili jednu izmjenu i šokirali Mostarce zabivši u 53. minuti za izjednačenje. Strijelac je bio Segers Deble, nakon Tošićeva solo prodora. Pogodak pogledajte OVDJE.

Koji trenutak kasnije Ćuže je zaradio žuti karton zbog faula, a bio je to već ukupno šesti dodijeljeni na ovome susretu. Do kraja smo gledali samo kartone i izmjene, a vratar domaćih Aleksandr Mokin je zaradio isključenje u 80. minuti jer je igrao rukom sprečavajući bijeg Nemanje Bilbije pa je morao napustiti igru. Nažalost, Plemići to nisu iskoristili pa su susret završili s remijem, ipak, dovoljnim za prolazak dalje.

Ćuže je igru napustio u 64. minuti kada ga je zamijenio Stranput. Od hrvatskih igrača Josip Čondrić je branio za Plemiće, Niko Janković, Dragan Juranović i Marin Magdić odigrali također cijelu utakmicu, a Karlo Kamenar je ušao u 71. minuti. Tićinovića je u sudačkoj nadoknadi zamijenio Sučić, a Maglicu u 64. Senić. Sve u svemu, velik uspjeh za momčad Sergeja Jakirovića!

U doigravanju će Zrinjski igrati s poraženim iz nadmetanja Slovana iz Bratislave i Olympiacosa, u Pireju je završilo 1:1.

U ranije odigranom susretu Qyzyljar SK Petropavlovsk i APOEL su odigrali bez golova i cuparski klub je zahvaljujući 1:0 s domaćeg travnjaka prošao u play-off.

(eg)


Tagovi

Mario ĆužeKonferencijska ligaZrinjskiTobol

Ostale Vijesti