MURAD SEZER/Action Images
MURAD SEZER/Action Images

Zovu ga novi De Bruyne, odbio je City da bi mogao pregovarati s Leicesterom, a sad ga želi Milan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 08:59

Rossoneri traže novu desetku, a nakon što nisu uspjeli dovesti Vlašića, novi belgijski wonderkid njihova je glavna meta u nadolazećem prijelaznom roku.

Navikli smo da nas se sa svih stara bombardira informacijama kako je ovaj igrač 'novi Messi' ili 'novi Cristiano Ronaldo'. Svako toliko izleti netko novi, a kako u Lijepoj našoj svako toliko nekog igrača prozovemo novim Modrićem, Rakitićem ili Mandžukićem, ista stvar vrijedi i za Belgiju gdje su u glavnim ulogama Hazard, De Bruyne i Lukaku.

Ovaj put je zvijezda Građana ta čija je 'zamjena' na meti nekog europskog velikana. Izdanak Club Bruggeove škole nogometa i ofenzivni veznjak koji je član kluba od svoje sedme godine, Charles De Ketelaere, ove bi zime mogao preseliti u europsku prijestolnicu mode. Calciomercato piše kako u 20-godišnjem veznjaku čelnici kluba vide idealnog novog playmakera i desetku, igrača kojeg su izgubili kad je Hakan Calhanoglu u ovom prijelaznom roku preselio u Inter.

De Ketelaere je netko koga u kojojgod momčad igrao neće zvati 'mali'. Naime, ovaj ofenzivni veznjak visok je 192 centimetra, a jako je dobar u igri glavom te prekidima. Jasno, čim igra na toj poziciji, a k tome je i plave puti, jasno je čemu sve silne usporedbe s De Bruyneom.

Zanimljivo, baš su De Ketelaere i De Bruyne mogli postati novi suigrači. Građani su navodno pokrenuli razgovore s čelnicima Bruggea oko njihove nove velike nade, ali izgleda kako to 20-godišnjeg veznjaka u ovom trenutku ne zanima. On je puno bliži Leicesteru jer vjeruje da će tamo dobiti više prilika nego u sastavu Pepa Guardiole, ali kako se sad u priču upleo i Milan, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da sve tri momčadi 'podebljaju' svoje ponude.

CDK je ukupno za svoj matični klub skupio 80 nastupa, 10 pogodaka i 12 asistencija u svim natjecanjima, a prije nešto manje od godinu dana je upisao i svoj zasad jedini nastup za A vrstu Belgije (Švicarska).

Budući da je ugovorno vezan za matični klub još tri godine, u Bruggeu ga sigurno neće prodavati 'ispod cijene'. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 16 milijuna eura, ali taj iznos će biti debelo nadmašen. Vjerojatno čak ove zime.


Tagovi

Charles De KetelaereClub BruggeJupiler liganogometni transferitransferiZimski prijelazni rokMilan

Ostale Vijesti