EXPA/Pressesports/Pierre Lahalle
EXPA/Pressesports/Pierre Lahalle

Znam koliko je Dominiku bilo teško zbog sumnji, sad zaslužuje transfer! A pritiska više nema, idemo uživati!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.12.22. | 08:00

Čeka nas Brazil, koji je stvarno jak, međutim, ovo je četvrtfinale, nema tu ni za koga lakih utakmica. Ovo je već uspjeh, biti među osam na svijetu i to tako treba gledati. Dalje, samo uživati, potpuno smo rasterećeni

Teška, tvrda, dosadna utakmica, tako bih je nazvao. Ali to je uvijek tako, teško je očekivati da ćeš nekoga lagano pobijediti u ovoj fazi natjecanja. A Japanci su pokazali da su kvalitetna momčad, bez obzira na sve, vjerovao da smo lagani favoriti. Nismo mi Brazil ili Francuska, nemamo mi 50 igrača, imamo to što imamo i s takvim smo kadrom među osam na svijetu. Među velesilama! Pokazalo se da moramo svima vjerovati, jer svi koji su ušli s klupe dali su svoj doprinost. U tome je još veća vrijednost ovog uspjeha, svima treba čestitati, svima koji su u sjeni, svi rade za uspjeh reprezentacije. Čeka nas Brazil, sad samo treba uživati, nema više nikakvog pritiska.

Nakon slabijeg prvog dijela protiv Japana, bili smo koncentriraniji, produktivniji, pragmatičniji u drugom dijelu, zabili smo gol, a nakon toga bila je to šahovska partija. Ali, nije slučajno da prolazimo gotovo uvijek u ovakvim utakmicama, pogotovo na jedanaesterce, to je dokaz naše mentalne snage.

Stoperski par Gvardiol i Lovren odigrali su fantastično, bez greške, protiv tako neugodnog, brzog protivnika. Barišić je isto odigrao herojski, nije se dao niti ozlijeđen, igrao je do kraja. Svaka čast! Fizički nas je, očito, potrošila utakmica protiv Belgije, a sad i ova s Japanom, ne znam kako će izbornik kombinirati sastav za Brazil. razmišlja li o nekom osvježenju. Ali, nema tu puno filozofije, samo da daju sve od sebe,ako tako bude ja sam zadovoljan. Mislim da i Dalić razmišlja na isti način, a dosad su svi dali maksimum. I ja im čestitam.

Vidjelo se da su i naši vezni igrači umorni, Brozović je puno pretrčao, ali u njegovim se potezima vidi da mu nedostaje utakmica, Luka Modrić isto nije odigrao veliku utakmicu, ali svi oni imaju opravdanje, on pogotovo. Pa, 1000. puta je odigrao sjajno, a on je važan i kad je na klupi, kad stane u onaj krug i svojim bodrenjem i savjetima pomaže momčadi. Luka je neupitan.

Ne treba previše potencirati neke slabosti, sve reprezentacije na ovom turniru u nekom trenutku su pokazala određene slabosti, većina ih je izgubila utakmicu. Brazil, recimo. Hrvatska još nije. Ne mogu reći da igramo briljantno, ali dajemo sve do sbe, a to nam se vraća. I to je za svaku pohvalu. Čeka nas Brazil, koji je stvarno jak, međutim, ovo je četvrtfinale, nema tu ni za koga lakih utakmica. Ovo je već uspjeh, biti među osam na svijetu i to tako treba gledati. Dalje, samo uživati, potpuno smo rasterećeni. A kad smo takvi, onda možemo biti i dodatno opasni.

Livaković, moram ga spomenuti. Prije svega, sjajan dečko i sjajan golman! U kontaktu sam s njim stalno, znam koliko se teško nosio s onom situacijom i kritikama, kad se propitivalo je li on taj, je li on reprezentativna 'jedinica'. Da se razumijemo, imamo jako kvalitetne golmane, svi su odlični, ali baš mi je drago što je Livaković ovako obranio tri penala i svima pokazao kakav je golman. Nadam se da će mu ove obrane pomoći u jednom pravom, velikom transferu, koji je već i prije zaslužio. A da ne govorimi da će mu dati još više samopouzdanja, još više vjere u vlastite kvalitete. Baš sam sretan zbog njega! Ali i zbog svih ostalih, opet smo među osam, među velikanima, pogledajte samo koje su to reprezentatcije. Vrhunski rezultat!



Tagovi

Nenad BjelicaDominik LivakovićHrvatska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijajapanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti