NK Olimpija Ljubljana
NK Olimpija Ljubljana

Zmajčeki pronašli zamjenu za ozlijeđenog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.08.21. | 14:38

Stigao je napadač iz Rome

Sredinom srpnja slovenska Olimpija dovela je hrvatskog napadača Dina Špehara, unatoč ozljedi prednjih križnih ligamenata.

Propustio je veći dio prošle sezone, a to je prava šteta jer je u samom početku igrao i više nego dobro. 10 nastupa, pet pogodaka, jedna asistencija… Špehar je igrao kako svi znaju da može. No, zatim se dogodila ozljeda, ligamenti su stradali u devetom kolu Fortuna lige protiv Zemplin Michalovce (1:1) pa je tako ovaj plemeniti veznjak/napadač svoju posljednju u listopadu prošle godine.

No, on je sad u najboljim igračkim godinama, a s njegovom kvalitetom mnogi su upoznati. Navodno je bilo nekoliko poziva iz 1. HNL, ali Špehar je u konačnici odlučio karijeru nastaviti u slovenskom velikanu Olimpiji.

„U svemu je veliku ulogu imao Savo Milošević koji me dobro poznaje i koji me svojevremeno htio dovesti u Partizan. Njemu posebno zahvaljujem što mi je pružio priliku vratiti se u nogometni život. Nadam se da ću mu vratiti na terenu“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti sin legende Osijeka Roberta.


Ipak, zbog njegove ozljede nisu mogli dugo čekati oporavak pa su odlučili potražiti novog napadača i našli su ga u Romi. U Ljubljanu je sletio 19-godišnji Senegalac Lamine Tall, a predstavljen je uoči utakmice s najvećim rivalom Mariborom.

Tall je s Olimpijom potpisao trogodišnji ugovor, a ranije je igrao u mlađim kategorijama Rome gdje je postigao 14 golova u 44 utakmice.


Tagovi

RomaOlimpijaOlimpija LjubljanaDino Špehar

Ostale Vijesti