Zločesti dečko engleskog nogometa ne miruje, pokrenut postupak protiv njega!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.12.16. | 18:42

Joeyja Bartona tereti se da je u posljednjih deset godina čak 1,260 puta prekršio pravilo o zabrani klađenja.

Engleski nogometni savez sumnjiči Joeyja Bartona da je prekršio pravilo o klađenju na nogometnim utakmicama ili natjecanjima te između 26. ožujka 2006. godine i 13. svibnja 2016. godine zabilježio 1,260 oklada.

34-godišnji Barton je prije nekoliko dana objavio kako u siječnju dolazi u Burnley, nakon što je ovog mjeseca napustio redove škotskog Rangersa. Dobio je kaznu od jedne utakmice zabrane igranja zbog kršenja pravila Škotskog nogometnog saveza o kladđenju. Barton je priznao da je od prvog srpnja do 15. rujna imao 44 oklade dok je igrao na Ibroxu.

Engleski nogometni savez je 2014. godine donio novo pravilo, koje igračima i osoblju klubova od Premiershipa pa sve do osmog ranga engleskog nogometa, kao i klubova u ženskoj Super League, zabranjuje klađenje na bilo kakve nogometne utakmice ili natjecanja bilo gdje u svijetu. Zabranjeno im je i klađenje na bilo što povezano s nogometom, poput transfera igrača, menadžera ili selekcije momčadi.

Barton ima rok do petog siječnja da odgovori na optužbe Engleskog nogometnog saveza. Ako se potvrde optužbe Saveza, Barton bi mogao dobiti suspenziju pa će opasno visjeti povratak u Burnley.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Engleski nogometni savezJoey Barton

Ostale Vijesti