Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zlatni rudnik na Šubićevcu: Šibenik daje najviše prilika mladim igračima u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 08:54

Prosjek momčadi "kvare" tri veterana

Nedavno objavljeno istraživanje CIES-a, Međunarodnog centra za sportske studije, pokazalo je da Šibenik ima najmlađu momčad u HNL-u s prosjekom od 24,6 godina. Tako drže primat u domaćoj ligi, a u Europi su na 29. mjestu, u Ligama petice prednjači Nice, a u cijeloj Europi slovačka Žilina s prosjekom godina 21,4, pišu Sportske novosti.

CIESCIES


Prosjek momčadi sa Šubićevca kvare veterani Gordon Schildenfeld (36), Boris Pandža (35) i Nikola Rak (34), ali osovina momčadi ipak su mladi momci Labrović (21), Pajić(21), Bulat (19), Ćurić (23), Prince Ampem (23), Jurić (24). Osim njih tu su još Mesa (23), Emir Sahiti (23), Batarelo (23), prvotimci koji su nosili veći teret dosadašnjeg dijela sezone. Tu je i skupina tek nešto starijih igrača pd 25 do 27 godina koji su u punoj snazi.

Šibenčani imaju u momčadi još mlađih igrača koji su dobivali manju minutažu, a to su Laća (18), Niko Rak (18), Martina (20), Grdić (19). Za Kolumbijca Torresa (18) mnogi drže da će biti pravo otkriće u narednim sezona, a u prošlom kolu bio je na klupi protiv Varaždina. Nedavno je s dva zgoditka odlučio juniorsku utakmicu između Šibenika i druge momčadi juniora Hajduka.


CIES je izbacio i podatak po kojem Šibenik, odmah poslije Hajduka (18.7 %)pruža najviše prilika mladim igračima, odnosno 16 % igračima mlađima od 21 godinu. Latvijska Metta daje najviše prilika mladima, čak 88 %, a primjerice u velikim ligama mladi prilike primjerice ne dobivaju u Interu, Laziju, Sevilli i Eintrachtu, dok je u Hrvatskoj slična situacija u Osijeku gdje mladi dobivaju mizernih 0.8 % minuta. Osijek(26.2) je ujedno i poslije Slaven Belupa(26.5) najstarija momčad HNL-a.


Prilikom preuzimanja kluba novi kolumbijsko-jordanski vlasnici naznačili su da im je od Šibenika cilj napraviti prepoznatljivu sredinu koja će posebnu pažnju pokloniti mladim igračima.


Tagovi

NK ŠibenikHNLHNL ikonenajava 1.HNLPrva HNL

Ostale Vijesti