REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Ziyech donira 325 tisuća dolara siromašnim obiteljima u Maroku, ponajbolji MMA borac u povijesti dao podršku Hakimiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 09:57

Usprkos nekim ozljedama u momčadi, Marokanci u dobrom raspoloženju idu na Hrvate

Reprezentacija Maroka danas igra najvažniju utakmicu u povijesti svoje zemlje. Na stadionu Khalifa International će protiv Hrvatske pokušati doći do svjetske bronce, a nema nikakve sumnje da će na tribinama imati veliku podršku svojih navijača.

Maroko i Hrvatska odigrali su prvu utakmicu na ovom SP-u, ali tada golova na utakmici nije bilo. Iako se jedno vrijeme narativ bio da je Hrvatska podbacila, a Maroko odigrao utakmicu na gornjoj granici svojih mogućnosti, s vremenom se pokazalo da je Maroko sve samo ne slučajno Hrvatskoj 'otkinuo' dva boda na otvaranju SP-a.

Riješili su Marokanci Belgiju, Španjolsku i Portugal, ali su Francuzi u polufinalu bili prejaki. Neke su ozljede malo poremetile situaciju u momčadi, ali na valu dobre energije vjeruju da mogu ostvariti najveći uspjeh u povijesti svoje zemlje.

Prije utakmice s Hrvatskom, Maroku je, preciznije Achrafu Hakimiju, riječi podrške uputio Khabib Nurmagumedov, bivši UFC borac i po mnogima jedan od najboljih koji su ikada zakoračili u oktagon. Dan prije utakmice je Hakimi objavio fotografiju s Khabibom gdje mu se zahvaljuje na podršci, ali Khabibov 'support' ipak nije glavna stvar koja se povlači po marokanskim medijima uoči utakmice.

Naime, Hakim Ziyech je obećao kako će svu zaradu od uspjeha na ovom SP-u donirati siromašnim marokanskim obiteljima. Tamošnji mediji pišu kako je riječ o 325 tisuća dolara, a navodno bi se njegovim primjerom mogle povesti još neke marokanske zvijezde.

Ziyech i Hakimi bi danas trebali biti spremni, ali isto se ne može reći za kapetana Saïssa koji se navodno nije uspio oporaviti od ozljede zbog koje je protiv Francuske morao napustiti teren već nakon 20-ak minuta igre. (I.A.S.)



Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijaHakim ZiyechAchraf Hakimi

Ostale Vijesti