Živković izbacio „svoju“ Benficu iz Lige prvaka, Dinamo Kijev lako preko AZ-a (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 22:25

Srpskom 'čudu od djeteta' trbalo je samo devet minuta za prvijenac u novom klubu.

Grci su na domaćem terenu slavili rezultatom 2:1, a jedan od pogodaka domaćina zabio je Andrija Živković, iznimno talentirani veznjak kojeg je ovog ljeta Benfica otpustila (i pritom skupo isplatila) koji je na prvijenac u svojoj novoj momčadi trebao čekati samo devet minuta.

Tokom cijele utakmice gosti su dominirali, a posebno su dominantni bili u prvih 45 minuta kada uputili čak devet udaraca prema golu domaćina. Na njihovu nesreću, a sreću PAOK-a, gol nisu zabili, a čvrsti i dobro ogranizirani Grci sve njihove promašaje naplatili su u nastavku.

Poveli su preko Giannoulisa u 63. minuti nakon jedne brzog kontrnapada. Akpom je na lijevoj strani gostujućeg 16-erca prihvato dubinsko proigravanje, povratnom loptom izvrsno pronalazi Giannoulisa, a iako je Vertonghen bio u bloku, veznjak domaćina pronašao je put do mreže – 1:0

 

 

Gosti su se nakon tog pogokta dodatno otvorili, morali su ići po pogodak izjednačenja, ali onda – šok - domaćin je zabio za povećanje svog vodstva!

Strijalac prvog pogotka uposlio je Živkovića koji se, u sebi svojstvenom stilu, okomito sjurio prema golu Benfice i onda lijepim prizemnim udarcem matirao svojeg dojučerašnjeg suigrača Vlachodimosa – 2:0

 

 

Do kraja utakmice gosti su sve svoje karte bacili u napad, ali bilo je prekasno. Uspjeli su zabiti trek počasni pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ali više od toga nisu mogli. Strijelac je bio Silva – 2:1

 

 

 

 

Od ostalih utakmica valja naglasiti kako je Dinamo Kijev na domaćem terenu svladao nizozemski AZ rezultatom 2:0. Nije to bila pretjedano atraktivna utakmica, nije u njoj bilo puno lijepih akcija ni nogometa od kojeg bi nam 'zastao dah', ali domaćin je ono najvažnije napravio. Pogotke su zabili Rodrigues (49') i Shaparenko (86').

 

 

 

 

Za kraj, spomenimo i kako je Gent slavio protiv krvnika Lokomotive, Rapid Beča. Gosti su tokom cijele utakmice bili bolji, ali do pobjede nisu uspjeli doći. Konačan rezultat bio je 2:1 za Belgijce, a strijelci pogodaka bili su Dorsch (36') i Yaremchuk (59') za domaćina, dok je za goste u sudačkoj nadoknadi smanjio Demir (90').

 

 

 

 

 

 

(foto: Action images)

 


Tagovi

Dinamo KijevAZ AlkmaarBenficaPAOKKvalifikacije za Ligu prvakaAndrija Živković

Ostale Vijesti