Zidaneov nepotizam – otkriven razlog zašto tjera najboljeg igrača na svojoj poziciji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.19. | 16:24

Ovo se neće svidjeti upravi.

Kao što smo već prenijeli, Eden Hazard je već odavno dogovorio prelazak u redove Real Madrida, a ugledni francuski list L'Equipe otkrio je da će Kraljevski klub isplatiti oko 100 milijuna eura Chelseaju za njegove usluge.

> Gotov posao – Hazard je novi igrač Reala, otkrivena cijena i datum predstavljanja

Osim toga, uprava Los Blancosa počela se riješavati kadrovskih višaka u svlačionici. Prvi kojemu je obznanjeno da će narednog vikenda odigrati posljednju utakmicu u dresu i dalje aktualnog prvaka Europe, bio je Keylor Navas.

Kostarikanski vratar prvi je kojemu je trener Zinedine Zidane saopćio da više ne računa na njega, a sada je otkriven i razlog. Naime, pored neprikosnovene 'jedinice' Thibauta Courtoisa, francuski strateg želi na poziciju njegove pričuve promovirati vlastitog sina Lucu, prenosi španjolski list Marca.

ODIGRAJ Real Madrid - Betis

Prilikom povratka na klupu, klupski čelnici na čelu sa Joseom Angelom Sanchezom i Junijem Calafatom, predočili su Zidaneu plan prema kojemu će klub naredne sezone imati Belgijca za prvog vratara i mladog golmana kao njegovu pričuvu. Za mjesto rezerve kandidira još i Andriy Lunin, koji je ove sezone na posudbi u Leganesu. Ipak, Ukrajinac se nije uspio u potpunosti nametnuti na 'kaljenju' te se Zidane odlučio za svog sina.

Nepotizam? Ako se pita klupska legenda Jorge Valdano – definitivno. Argentinac tvrdi kako je prerano za mladog Lucu da već sada može postati drugi vratar europskog velikana, a pitanje je hoće li se to svidjeti i upravi kluba na čelu s alfom i omegom Florentinom Perezom, koji voli na svim pozicijama imati barem po dva provjerena imena.

Zidane je napravio hrabar potez promovirajući vlastitog sina, istovremeno se riješavajući 32-godišnjeg vratara koji je prošle godine proglašen najboljim na svojoj poziciji u odabiru UEFA-e, a izabran je i u najbolju momčad lanjske Lige prvaka.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Zinedine ZidaneLuca ZidaneKeylor NavasFlorentino Perez

Ostale Vijesti