Zekić bio nadomak čudu, ali Gruzijci s igračem više izborili okršaj s Dinamom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.07.19. | 21:22

Hrvatski prvak saznao protivnika u sljedećem pretkolu Lige prvaka.

Nogometaši Sheriffa iz Tiraspolja bili su nadomak čudu u uzvratu prvog pretkola Lige prvaka. Nakon poraza od 3-0 na svom terenu, hrvatska kolonija u dresu moldavskog kluba uspjela je anulirati prednost gruzijskog Saburtala u prvih desetak minuta.

ODIGRAJ Cluj - Astana

Gabrijel Boban, Mateo Mužek i vratar Zvonimir Mikulić (Antun Palić je ušao u igru u 69. minuti) pod vodstvom bivšeg trenera Osijeka, Zorana Zekića, postigla je tri gola do 11. minute. Redom su zabijali Latifi (3'), Margvelashvili (8'-AG) i Tambe (11') kojemu je asistirao upravo Boban, i tako anulirali prednost domaćina.

Izgledalo je da je momentum na strani Sheriffa, bili su i aktivniji na suparničkoj polovici uz dvostruko više udaraca prema golu, ali nisu stigli do četvrtog gola. Upravo suprotno.

U 59. minuti utakmice crnogorski napadač Ognjen Rolović zabija koljenom nakon ubačaja s lijeve strane i ponovno dovodi Saburtalo u prednost. Zekićevim izabranicima uvelike je odmogao njihov igrač Matej Palčič, koji je u 73. minuti zaradio drugi, isključujući karton.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao te će gruzijski predstavnik Saburtalo ići na zagrebački Dinamo u sljedećem pretkolu Lige prvaka.

U ostalim utakmciama odigranim danas, makedonska Shkendija je neočekivano poražena od estonskog Kaljua i tako ispala iz borbe za najelitnije europsko klupsko natjecanje u nogometu.

Rezultati:

Saburtalo - Sheriff 1:3 (Rolović 59'/ Latifi 3', Margvelashvili 8'-AG, Tambe 11')

Shkendija - Kalju 1:2 (Ibraima 62'-11m/ ugge 6', Liliu 90+1')

POVRATAK NA NASLOVNICU 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

SaburtaloZoran Zekić

Ostale Vijesti