„Zdrpi i briši“: PSG zabio dva komada i čvrstom obranom prošao u četvrtfinale LP (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.03.20. | 23:07

Odlična partija Neymara, a poglavito se mora pohvaliti obrana Parižana u drugom dijelu.

Dva vrlo različita poluvremena za zaslužen prolaz Paris Saint-Germaina u četvrtfinale Lige prvaka. Na svom su Parku prinčeva pred praznim tribinama zbog širenja koronavirusa domaćini uspjeli stići zaostatak od jednog pogotka koji je Borussia donijela iz Dortmunda (2:1), a najzaslužniji za to su Neymar i odlična momčadska obrana trupa Thomasa Tuchela. Konačan rezultat je bio 2:0 za Parižane, a dojam je kako su Nijemci pali bez ispaljenog metka.

Brazilac je bio vrlo raspoložen danas, ali prvu pravu priliku na utakmici imao je Edinson Cavani koji je u 25. minuti izašao sam na Romana Burkija koji mu fenomenalnim refleksom nogom skida čisti zicer.

Međutim, samo tri minute kasnije Neymar ispravlja grešku Urugvajca i dovodi francuskog prvaka u vodstvo.

> Neymar provokator: Zabio za vodstvo pa se narugao Haalandu (VIDEO)

Iz kornera je ubacio Angel Di Maria, a obrana gostiju je potpuno zaspala i na petercu ostavila samog 28-godišnjeg člana Carioca koji u padu glavom zakucava loptu u mrežu za vodstvo 1:0.

Ono što je još više zaokupilo pažnju jest proslava gola Neymara koji se, dojam je, narugao Erlingu Brautu Haalandu, proslavivši gol poput njega. Norvežanin je u prvoj utakmici zabio dva gola koje je proslavio imitirajući meditaciju, a sada je Brazilac uzvratio istom mjerom.

 

 

 

 

 

 

Domaćini su držali pod kontrolom prvo poluvrijeme, bili su kvalitetnija momčad od mlade družine Luciena Favrea, iako je jednu dobru priliku imao Jadon Sancho u 38. minuti, koju je mirno ipak ukrotio Keylor Navas.

Kada se pomislilo da će se s minimalnim vodstvom Parižana otići na predah, novi šok za goste. Veznjaci PSG-a odradili su odličan posao u sredini terena gdje su bili fizički dominantniji i agresivniji, tako su i uzeli loptu u prvoj minuti nadoknade prvog dijela. Nakon par sitnih paseva, u prilici se pronašao Juan Bernat koji upravo uzeo loptu na centru te na asistenciju Sarabije zabija za vodstvo 2:0.

 

 

 

 

U drugom dijelu gledali smo samo terensku nadmoć Borussije Dortmund, koja je bila potpuno jalova. Tuchel je sjajno posložio momčad koja se kompaktnim povlačenjem i izlascima u mini-presing sjajno nosila s pokušajima gostiju.

Konačni rezultat svega toga bio je nijedna izgledna prilika za smanjenje zaostatka i jedno isključenje 'Žuto-crnih'. Živce je izgubio Emre Can koji je prvo srušio Neymara, a nakon što mu se Brazilac unio u lice, njemački reprezentativac ga je srušio na pod.

Iako je i brazilski napadač vjerojatno trebao dobiti karton, sudac Taylor je izravnim crvenim kartonom počastio Cana te je žute podijelio Neymaru, Marquinhosu i Di Mariji.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Erling HaalandJuan BernatNeymar

Ostale Vijesti