Ivo Cagalj/Pixsell
Ivo Cagalj/Pixsell

Zbogom Sarajevo: Nakon Ivkovića bosansku metropolu napušta i Sablić

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 20:10

Presudilo mu je 20 bodova zaostatka za vrhom na polovici sezone.

Nakon Tomislava Ivkovića koji je prije nekoliko dana napustio klupu Željezničara još jedan hrvatski trener napušta glavni grad Bosne i Hercegovine. Riječ je o Goranu Sabliću koji je sporazumno raskinuo suradnju s FK Sarajevom.

Predsjednik kluba Ismir Mirvić tom prilikom se obratio javnosti:

“Želimo napraviti potrebne iskorake u smjeru nove vizije, te sa novim ljudima na ključnim pozicijama ostvariti i u organizaciji Kluba i na terenu rezultate kakvim Fudbalski klub Sarajevo stremi. Gospodinu Goranu Sabliću zahvaljujemo što je bio uz Klub u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji, u kojem je bio i više od trenera. Zbog toga će u našem Klubu uvijek biti dobrodošao i imati prijatelja. Uvijek je nastojao da uprkos zahtjevnim okolnostima napravi najbolje za Klub i želimo mu puno uspjeha u daljoj karijeri!”

Sablić je na klupu Sarajeva sjeo u lipnju ove godine te je vodio 23 utakmice u kojima je zabilježio deset pobjeda, pet remija i osam poraza.

U prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu ispao je od moldavskog Milsamija, dok se nakon jesenskog dijela Premijer lige nalazi na četvrtom mjestu ljestvice s čak 20 bodova zaostatka za vodećim Zrinjskim kojeg vodi Sergej Jakirović. Titula tako djeluje kao nemoguća misija, a nakon što je Sablić u posljednja dva kola upisao poraze protiv Širokog Brijega i mostarskog Veleža uprava je odlučila da je stigao čas rastanka s hrvatskim trenerom.

U dosadašnjoj karijeri vodio je Hajduk II, moldavski Sheriff, Široki Brijeg i RNK Split. Jedini klub u kojem se uspio zadržati dulje od pune sezone je Široki kojeg je vodio od početka 2017. do ljeta iduće godine, kada je osvojio i bosanskohercegovački Kup. Pored tog trofeja može se pohvaliti i titulom prvaka Moldavije.





Tagovi

Goran SablićFK Sarajevo

Ostale Vijesti