Završilo najluđe prvenstvo: Hrvati bez naslova, tragičar sezone Bjelica ispustio 2:0 i ostao bez Europe!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.06.17. | 20:14

Legia osvojila 12. naslov.

Kolo prije kraja poljsko prvenstvo se našlo u najzanimljivijoj situaciji u povijesti. Do naslova su mogla četiri kluba koja su igrala - međusobno!

Na kraju je naslov osvojila Legia, a Hrvati u preostala tri kluba – Jagielloniji, Lechu i Lechiji - ostali su praznih ruku.

Legia je kolo prije kraja imala dva boda više od konkurencije i na domaćem terenu bio im je dovoljan i bod, s time da Jagiellonia, u kojoj igra stoper Ivan Runje, nije smjela na domaćem terenu svladati Lech.

To se i dogodilo, Legia je s Lechijom Marija Maloče odigrala 0:0, a Runjina Jagiellonia s Lechom, kojeg vodi Nenad Bjelica, 2:2.

Konačni poredak je ovakav: Legia 44, Jagiellonia 42, Lechia 42, Lech 42. Legia će u Ligu prvaka, Jaga i Lechia u Europsku ligu, a Bjelica je ostao iz Europe!

Lech je uvjerljivo najveći tragičar prvenstva. U finalu Kupa igrali su protiv davljenika Arke i izgubili. Time su propustili šansu da već prije mjesec dana osiguraju Europu. A što tek reći za utakmicu posljednjeg kola.

Lech je furiozno ušao u utakmicu i do 39. preko Majewskog i Tralke imao prednost od 2:0 koju je držao sve do 77.

Tada Goralski smanjuje, a u 87. Novikovas pogađa za 2:2. Ne samo to nego je minutu kasnije Švicarac srpskih korijena Darko Jevtić zbog prebrutalnog starta zaradio izravni crveni karton i omogućio Jagielloniji da s igračem više dođe do naslova budući da je utakmica u Varšavi završila 0:0.

Iako je utakmica produžena čak 12 minuta, i Jagiellonia je bacila sve karte u napad, domaćini nisu uspjeli doći do pogotka koji bi im donio prvi naslov prvaka Poljske.

U drugoj utakmici Legia je pobjedom mogla riješiti sve dileme oko pobjednika, no unatoč dominaciji, nisu uspjeli probiti čvrstu obranu Lechije koja je od 68. igrala bez isključenog Peszka.

Na kraju Varšava slavi, Lechija i Maloča isto jer su se prije zadnjeg kola nalazili u najtežoj situaciji, a uspjeli su uhvatiti Europu, dok Runjina Jagiellonia i, pogotovo, Lech i Nenad Bjelica plaču. Jagiellonia, jer da je pobijedila na domaćem terenu osvojila bi naslov, a Lech zbog nevjerojatnog načina na koji su izgubili prvo naslov, a potom i Europu.

(Foto:  Action Images)


Tagovi

Mario MaločaNenad Bjelica

Ostale Vijesti