Završeno najluđe prvenstvo u Europi: Tri kluba završila na vrhu s istom brojem bodova! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.05.15. | 21:59

U posljednjem su kolu igrali direktni rivali za titulu, gostima je samo bod bio dovoljan za podizanje pehara, ali...

Daleko su od europske nogometne elite, liga im je među slabijima u Europi, ali je Moldavija ove sezone definitivno imala najzanimljiviju utrku za prvaka.

Danas je u moldavskom prvenstvu odigrano posljednje kolo, a epilog drame je da su čak tri ekipe završile na samom vrhu s istim brojem bodova – 55! Odluka u prvaku pala je u izravnom duelu rivala za titulu, Milsamija i Dacije. Na kraju je Šerif završio s istim brojem bodova, ali nije osvojio 14. titulu u posljednjih 15 godina.

Novi moldavski prvak je Milsami kojemu je to najveći uspjeh od postanka kluba. Do sada je imao samo po jedan trijumf u domaćem kupi i Superkupu. Uoči posljednjeg kola, Milsami je imao tri voda manje od Dacije, koja je u većem dijelu sezone bila vodeća na ljestvici. Od 30 odigranih kola do danas, Dacija je čak 22 kola dočekala na liderskoj poziciji. No, sudbina je htjela drugačiji scenarij...

Milsamiju je samo pobjeda garantirala titulu i u tome su uspjeli. Slavili su s 2:1 i zahvaljujući boljem međusobnom omjeru odnijeli tituli i priliku za 'creme de la creme' nogometom u Ligi prvaka.

(Foto: Action Images, Screenshot: Soccerway)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Moldova

Ostale Vijesti