Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Završen je prijelazni rok u HNL-u, Germanijak.hr odabrao je najbolju postavu ulaznih transfera (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 18:00

Dinamo je na odštete platio tri milijuna eura više nego ostatak lige zajedno.

Iako su danas Varaždin i Gorica predstavili posljednja pojačanja, u HNL-u je #LjetniPrijelazniRok2022 završio jučer, barem kada je riječ o ulaznim transferima. Hrvatski klubovi i ove su godine dovodili pretežito slobodne igrače, a odšteta je plaćena za jako mali broj igrača.

Recimo, Dinamo je na ulazne transfere ovog ljeta izdvojio 6.5 milijuna eura, a svi ostali klubovi zajedno manje od 3.5 milijuna, s time da su u tu cifru uključeni i Osijekov otkup ugovora Darka Nejašmića za 1.2 milijuna eura, otkup ugovora Dominika Kotarskog za milijun eura, kojeg je Gorica odmah transferirala u PAOK za dva milijuna te dolazak Anthonyja Kalika iz Gorice u Hajduk za 200 tisuća eura, iako ta cifra i dalje nije službena.

Završenom prijelaznog roka u HNL-u redakcija Germanijaka odlučila se za izbor idealnih 11 ulaznih transfera s time da smo iz ove postave izuzeli transfere Lovre Kalinića, Darka Nejašmića, Tonija Teklića, Michelea Šege i ostalih igrača koji su i prošle sezone igrali za postojeće klubove, ali kao posuđeni igrači.

Na vrata smo stavili mladog Dinamovog golmana i U21 reprezentativca Nikolu Čavlinu koji je stigao na jednogodišnju posudbu u Lokomotivu iako na Kajzerici još uvijek nije potvrdio epitet jednog od najperspektivnijih hrvatskih golmana.

U obrani smo se odlučili za liniju s tri igrača. Boško Šutalo jedan je od najskupljih ulaznih transfera u povijesti HNL-a, u Dinamu se brzo izborio za udarni sastav, no teška ozljeda zgloba u posljednjem prvenstvenom dvoboju protiv Šibenika natjerala ga je na dugu pauzu. Mjesto u ovoj našoj imaginarnoj postavi zaradio je i Chidouze Awanziem, nigerijski stoper koji je u Hajduk stigao na posudbu iz portugalske Boaviste. Na prvu smo mislili još jednog Hajdukovog 'Portugalca' staviti u ovu postavu, no prednost ispred Tonija Borevkovića, koji je stigao na posudbu iz Vitorije Guimaraes, dali smo Varaždinovom Mauritancu Lamineu Bau koji je bio jedan od najboljih igrača 'hita' ovosezonskog prvenstva koji trenutno drži četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Na poziciji desnog beka nalazi se Goričin Momčilo Raspopović koji je stigao kao slobodni igrač iz podgoričke Budućnosti, a na suprotnoj strani nalazi se Brazilac Talys koji je stigao u Slaven Belupo iz Osijeka i prometnuo se u jednog od najboljih igrača trenutno drugoplasirane momčadi prvenstva. U sredini veznog reda ordiniraju Dinamov Robert Ljubilčić (iako u Dinamu igra na lijevom beku), te Athnoy Kalik koji je prešao u Hajduk u smiraj prijelaznog roka za (neslužbenih) 200 tisuća eura. Ispred njih, na poziciji 'desetke' mjesto je sačuvano za Alena Halilovića, bivšeg igrača Dinama i Barcelone, koji je stigao u Rijeku na velika vrata, ali još uvijek nije pokazao svo svoje umijeće i talent.

Ostao nam je još vrh napada. Jedno mjesto je, dakako, rezervirano za Dinamovog 'kapitalca' Josipa Drmića, a za njegovog partnera u napadu odlučili smo se na Istrinog Monsefa Bakrara, alžirskog napadača koji je za sada zabio dva gola u HNL-u i to u porazu od Dinama i 1:0 pobjedi nad Osijekom.

Ovo je dakako naš izbor 'idealnih 11' ulaznih transfera u HNL-u, a svakako bismo voljeli čuti i vaš izbor. Napišite ga u komentarima na našoj Facebook stranici.

Germanijak.hr-ovih 11 ulaznih transfera (3-4-1-2)

(R.I.)


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekNK OsijekHNK RijekaRijekaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebIstra 1961HNK Gorica

Ostale Vijesti