Frank Rumpenhorst/DPA
Frank Rumpenhorst/DPA

Zaokret u slučaju Marija Vuškovića, test je mogao biti lažno pozitivan

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.12.23. | 16:58

U pomoć se uključio tim australskog atletičara sa sličim problemom

Bitka nekadašnjeg Hajdukovca Marija Vuškovića za dokazivanjem nevinosti u slučaju u kojem je optužen za korištenje dopinga dobila je veliki zaokret.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Abendblatt piše da je Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažio zahtjev Vuškovićevih odvjetnika da među dokaze uvrsti i slučaj australskog atletičara Petera Bola, koji je dokazao da je njegov test na eritropoetin (EPO) bio lažno pozitivan.

Član HSV-a, optužen je za korištenje iste supstance, a iako je Svjetska antidopinška agencija (WADA) zatražila da se Bolov slučaj ne uzme u obzir kao relevantan i usporediv, CAS se složio s Vuškovićevim odvjetnicima i te će ga prihvatiti kao dokaz.

Ekspert David Chen, koji je bio Bolov savjetnik već je poslao dokumente svim stranama u slučaju i pojačao tvrdnji da je Vuškovićev test lažno pozitivan. Zbog toga će iznošenje slučaja pred CAS-om, koje je trebalo biti održano početkom prosinca, biti odgođeno za neki drugi termin.

Stoper HSV-a je krajem 2022. optužen za uzimanje dopinga, a onda je u ožujku ove godine osuđen na dvije godine zabrane igranja, i to nakon što je odbio nagodbu po kojoj bi izbivao s terena godinu dana nego se žalio iako riskira četiri godine suspenzije. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario VuškovićHSVDopingsuđenje

Ostale Vijesti