SRDJAN ZIVULOVIC - Action Images
SRDJAN ZIVULOVIC - Action Images

Zanimljivo u susjedstvu: Aktualni prvak Slovenije u zoni ispadanja samo sedam kola prije kraja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 18:08

'No Vizinger, no party'

Aktualni prvak Slovenije, Celje, poražen je minimalnim rezultatom od Aluminija na domaćem terenu u 29. kolu Prve slovenske lige čime su pali na deveto mjesto domaćeg prvenstva.

Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo nakon točno sat vremena igre kad je na dodavanje Bosilja precizan bio Kadrić, a na spomenutoj utakmici igrala su čak pet Hrvata: Dangubić i Božić za Celje te Pantelon, Prša i Mujan za goste.

Celje je prošle sezone, predvođen fenomenalnim Darijom Vizingerom koji je bio drugi strijelac lige, osvojio svoj prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti, ali trenutna situacija za njih je sve samo ne dobra.

Naime, sedam kola prije kraja sezone, momčad koju s trenerske klupe vodi poznati Čeh Jiri Jarošik, nalazi se u zoni ispadanja, a slabiji od njih je samo ND Gorica koja je u 28 prvenstvenih kola skupila mizernih 19 bodova te će se vrlo vjerojatno nakon samo jedne sezone ponovno vratiti u drugi rang natjecanja.

Podsjetimo, Celje je na početku sezone prodalo Vizingera u WAC za 850 tisuća eura te Lotrića u Würzburger Kickers za 450 tisuća eura, ali iako su doveli veliki broj talentiranih nogometaša (Vrbanec, Kukovec, Kuzmanović, Martis) njihov se odlazak pokazao velikim udarcem.

Klub je napustio i Dušan Kosić, 49-godišnji strateg koji je u klupske vitrine doveo prvi naslov prvaka, nakon čega se uprava odlučila angažirati bivšeg češkog reprezentativca koji je svojevremeno igrao za CSKA Moskvu i Chelsea.

Celje u prvenstvu sljedeću utakmicu igra već za četiri dana kad ih očekuje gostujući ogled protiv Domžala, dok kolo nakon toga na Stadionu Z'dežele dočekuju Koper.


Tagovi

CeljeDario VizingerSlovenijaSlovenska nogometna ligaslovenski nogometni savez

Ostale Vijesti