REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Zanimljivo pojačanje u susjedstvu: Zabijao je Barceloni i Realu, a sad je stigao u Tuzlu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.02.22. | 20:42

Trenutno drugoplasirana momčad BiH dovela je napadača s preko 100 nastupa u Primeri i Championshipu

Iz BiH stigla je zanimljiva vijest o pojačanju Tuzle City. U Ljubuški, gdje se trenutno drugoplasirana momčad Premijer lige priprema stigao je nekadašnji napadač Mallorce, 32-godišnji Emilio Nsue.

Oduševila je ova informacija nogometnu javnost u susjednoj državi s obzirom da Tuzlaci žele pokušati ugroziti pohod trenutno prvoplasiranog Zrinjskog na titulu. Nsue je ostavio dobar trag igrajući u Španjolskoj upisavši 103 nastupa u Primeri, a današnjim potpisom postao je vjerojatno i najzvučnije pojačanje nekog kluba u BiH.

Nedavno je nastupao na Afričkom kupu nacija za Ekvatorijalnu Gvineju, a ubrzo nakon toga ostvario je kontakt s čelnicima Tuzla Cityja, piše SportSport.ba.

Ponikao je u Mallorci za koju je nastupi 154 puta i zabio 16 golova te 12 puta asistirao. Prije deset godina svojim igrama privlačio je pozornost velikana, ali karijera mu nije išla uzlaznom putanjom. Prvi gol u La Ligi zabio je Barceloni 2010. godine, a zabio je i Real Madridu 2013.

Iz Mallorce je otišao u Englesku gdje je igrao za Middlesbrough i Birmingham, gdje je kombinirano skupio 102 nastupa. U zimu 2018. godine je otišao na Cipar gdje je prvo igrao za APOEL i kasnije za Apolon Limassol. Bez kluba je ostao prošlog ljeta kad je raskinuo s APOEL-om u koji se vratio 2020. godine, a nakon šest mjeseci pauze karijeru će nastaviti u Premijer ligi BiH.


Tagovi

MallorcaTuzla City

Ostale Vijesti