Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Zanimljive vijest s istoka: Turski velikan pikirao Hajdukovog beka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 08:00

Klub se sprema na remont momčadi, a Hrvat se spominje kao potencijalno ljetno pojačanje

Prošle sezone titulu prvaka su izgubili u posljednjim minutama posljednjeg kola, a ove se bore da ne ostvare jedan od najgorih rezultat u povijesti kluba. Riječ je o jednom od istanbulskih velikana Galatasarayu. Ovaj trofejni turski klub nalazi se u jednoj od nikad težih pozicija u povijesti kluba.

Na 15. su mjestu s tek tri boda iznad zone ispadanja iz lige. Koliko su loše dovoljno govori podatak da su posljednju pobjedu upisali za Božić sad već prošle godine, a otad imaju pet poraza i dva remija koja su upisali u posljednje dvije utakmice.

Ovako loši rezultati upalili su alarm čelnicima kluba koji se spremaju ovog tjedna na hitan sastanak o remontu momčadi.. Prvi korak je smanjiti plaće zvijezdama, tj. cilj je u ovakvoj situaciji smanjiti budžet za plaće. Predsjednik Burak Elmas, sportski savjetnik Luis Campos i sportski direktor Pasquale Sensibile sastat će se nakon utakmice s Gotzepeom koji je tek dva boda od Galate na ljestvici. Ova utakmica trebala bi odrediti novi smjer kluba u kojem se alarm upalio odavno.

Turski Fanatik donosi već neka imena o kojima se raspravljalo u hodnicima ovog velikana. Jedno je vratarsko, zamjena Ter Stegenu u Barceloni, 22-godišnji Pena na čijem dolasku na posudbu s pravom otkupa uprava već radi.

Drugo ime je hrvatskoj publici poznatije, a kako se može iščitati iz turskih medija radilo bi se o ljetno pojačanju. Riječ je o Hajdukovom lijevom beku Davidu Čolini, 21-godišnjaku koji iza sebe ima nogometne škole Dinama i Monaca, a u međuvremenu je postao prvotimac splitskog kluba. On je u Hajduk stigao u ljeto 2019. godine za 700 tisuća eura kao jedan od najperspektivnijih Hrvata na poziciji lijevog beka, a ugovor mu traje do ljeta 2023. godine. Transfermarkt ga cijeni na milijun i pol eura, a s obzirom na igre koje pruža u posljednje vrijeme i rezultate Hajduka mogli bi Splićani možda dobiti i više.

U svakom slučaju, ako su navodi turskih medija točni, transfer se ne bi mogao zaključiti prije ljeta s obzirom na to da ja u Turskoj zimski prijelazni rok završio 8. veljače.


Tagovi

David ČolinaHajdukGalatasaray

Ostale Vijesti