REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

"Zamjene" donijele pobjedu Hrvatskoj na Rujevici nakon mučenja s Maltom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 22:35

Dalić je morao u igru ubaciti Modrića, Perišića i Brekala da donesu pobjedu

Hrvatska je na Rujevici slavila protiv Malte rezultatom 3:0 golovima Perišića(62'), Modrića(75' – 11m) i Brekala(89').

Dalić se odlučio rotirati u ovom susretu pa je na klupi ostavio standardne Modrića, Perišića, Brozovića i Lovrena. Veći dio susreta Hrvatska se mučila s Maltežanima koji su djelovali kao organizirana ekipa koja imala povremene bljeskove na hrvatsku polovicu.

Već u trećoj minuti prvu priliku vidjeli smo u režili Vlašića koji se oslobodio čuvara i uputio udarac s dense strane iskosa, ali lopta je završila malo pored gola. Prvi bljesak Maltežani su imali u 11. minuti kada je Mbong izbio pred Livakovića koji je njegov udarac zaustavio bez većih problema. Samo četiri minute kasnije proradila je hajdučka veza kada je Vlašić sjajno centrirao Pašaliću koji je glavom pogodio gredu.

Hrvatska je imala pritisak na suparničkoj polovici, a onda se u 20. minuti dogodila sporna situacija. Pisani je pobjegao Juranoviću koji je pokušaj Maltežana zaustavio rukom u kaznenom prostoru Hrvatske, a sudac je pokazao a se nastavi igra.

Još jednu veliku šansu kreirao je Vlašić u 32. minuti kada je prošao s desne strane u kazneni prostor i ubacio oštro na peterac, a na loptu su zakasnili Pašalić i Budimir.

U drugom dijelu Oršić je otvorio izglednom prilikom za dovesti Hrvatsku u vodstvo u 50. minuti. Izbio je sam pred vratara Bonella nakon proigravanja Juranovića, a njegov pokušaj loba zaustavio je vratar Malte. Malo nakon toga Dalić je u igru poslao Modrića, Perišića i Brekala umjesto Pašalića, Budimira i Badelja, a minut nakon i Barišića za Melnjaka. I taj potez će se pokazati ispravnim šest minuta kasnije.

Igrala se 62. minuta kada je Barišić ubacio na peterac, a tamo je naletio Perišić i doveo Hrvatsku u vodstvo.

Pogodak pogledajte OVDJE.

U 74. minuti se sudac odlučio svirati za Hrvatsku ono što za Maltežane nije u 20. minuti – igranje rukom u kaznenom prostoru i jedanaesterac. Izvođenje najstrože kazne preuzeo je na sebe Luka Modrić i zabio za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Vrijedi istaknuti i 78. minutu kada je Dalić dao priliku hit igraču HNL-a Kristijanu Lovriću za debi u reprezentaciji, a zamijenio je Mislava Oršića.

Potvrda pobjede stigla je u 89. minuti kada je Perišić pobjegao Maltežanima i sjajno na drugoj strani pronašao Brekala koji je zabio za 3:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom Hrvatska je zasjela na prvo mjesto u skupini H s 6 bodova.

 


Tagovi

Luka ModrićIvan PerišićJosip Brekalo

Ostale Vijesti