Šime Zelić/Pixsell
Šime Zelić/Pixsell

Zajec ukinuo Barišićevu praksu, neće biti volonter, potpisuje profesionalni ugovor!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 11:00

Dinamo će u budućnosti imati predsjednika, koji će za svoj posao primati plaću između šest i osam tisuća mjesečno, što dosad nije bio slučaj

Velimr Zajec postat će prvi profesionalni predsjednik u novijoj Dinamovoj povijesti. Dakle, njegov prethodnik Mirko Barišić bio je predsjednik-volonter, nije za svoju funkciju primao financijsku naknadu, uživao je neke druge privilegije. No, Zajec će ovi dana i službeno potpisati ugovor, njegova će funkcija biti profesionalizirana, odnosno, bit će plaćen za posao koji obavlja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kolika će biti Zajecova plaća? U kuloarima su se počele pojavljivati neke svote, po društvenim mrežama, primjerice, spominje se iznos od 10 tisuća eura mjesečno, negdje čak i veći, no, prema neslužbenim informacijama iz kluba, Zajecova plaća neće imati peteroznamenkasti iznos i neće previše odskakati od plaća članova Uprave, što znači između šest i osam tisuća eura mjesečno. Zašto su se u Dinamu odlučili na taj potez? Plaćati predsjednika za posao koji radi nije zabranjeno niti protivno bilokojem klupskom pravilniku i Statutu, to što je Barišić bio volonter, bila je njegova odluka. Zajec je, k tome, u Ateni ostavio obitelj i dom, vratio se u Zagreb pa je i to jedan od razloga što su u klubu odlučili profesionalizirati njegovu funkciju, a dakako, opseg posla novog predsjednika svakodnevno raste, Zajec se uključio u sve segmente rada kluba, a imat će vrlo važnu ulogu i u sportskom dijelu.

Zanimljivo jest, svakako, da novi ljudi u Dinamu mijenjaju ustaljenu praksu, no, zapravo, nije ništa neobično. Jer, mnogi klubovi svijeta na svojem čelu imaju profesionalne predsjednike, neki su i masno plaćeni. Na kraju će ionako rezultat biti konačan sudac. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoVelimir Zajec

Ostale Vijesti