Germanijak.hr
Germanijak.hr

Zajec: "Pričat ću sa Zvonom kad dođe vrijeme. On je naš čovjek i za njega uvijek ima mjesta u Dinamu!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.03.24. | 20:05

Velimir Zajec velika je zvijezda u Grčkoj, posebno zbog njega 'sazvana' je mix zona poslije Dinamova treninga

Autor je dobitnik nagrade za internetsko novinarstvo HZSN-a za 2023.

Puno smo utakmica prošli, puno stadiona, europskih Dinamovih utakmica. I još nikad nitko nije dan prije susreta davao izjave u mix zoni. Pogotovo ne predsjednik kluba. Ali, Velimir Zajec u Grčkoj ima kultni status. Kad vam Kostas, jedan od iskusnijih kroničara PAOK-a kaže da je za njega Velimir Zajec najbolji stranac, koji je ikad igrao u Grčkoj, a igrao je u suparničkom Panathinaikosu, onda znate kolika mu je ovdje vrijednost. Pritom će Kostas dodati i da su Zajeca uvijek cijenili svi protivnici, imao je posebnu karizmu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo su Grci preuzeli mikrofone, što je njima rekao prevodit će se sutradan s raznih portala, jer pričao je na tečnom grčkom. A za hrvatske medije pričao je uglavnom o aktualnoj momčadi i sutrašnjoj utakmici.

"Momčad je dobro. Izolirana je od svih problema, iako, nisu se radili nikakvi problemi. Zadovoljni su, prihvatili su nas jako dobro, nastavljaju kako su radili. Pričao sam s trenerom, to je tim koji dobro radi, ne bojim se za njihovu budućnost i vjerujem da će to pokazati već protiv PAOK-a.", kazao je Zajec, koji je vrlo emotivno doživio doček u Grčkoj

"Grčka je moja druga domovina, to je dovoljno. Da, dosta emotivno.", progutao je Zajec knedlu, u oku se nazirala suza.

Kako je on kao igrač prolazio protiv PAOK-a?

"Uh, bilo je teško ovdje u Solunu. Uvijek smo ih dobivali doma, jednom smo dobili četiri komada ovdje, ja sam zabio, doma smo mi njima zabili pet komada. Bilo mi je jako lijepo igrati u Grčkoj, bio sam vezni, zabijao sam golove, to sam najviše volio."

Kakav Dinamo treba biti da u čertvrtak prođe PAOK?

"Smiren, pametan. Mora imati kontrolu lopte, kombinatornu igru. Zadnja linija mora igrati super jednostavno, ali se ne smije previše uvući prema svom golu, a opet ne možeš napasti visoko jer PAOK te lagano izbaci."

Ima li novosti u klubu? Primjerice, spominje se da su počeli pregovori sa Zvonimirom Bobanom oko dolaska u Dinamo?

"Mi nismo još o tome pričali, kad dođe vrijeme razgovarat ćemo- Zvone je naš čovjek kojega cijenimo i koji uvijek ima mjesta u Dinamu!"



Tagovi

GNK DinamoVelimir ZajecPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti