POOL - Action Images
POOL - Action Images

Zainteresiranih neće nedostajati: čovjek pretplaćen na trofeje napušta Bayern

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.05.21. | 18:05

Jedan od najtrofejnijih stranaca u povijesti velikana kao što je Bayern napušta klub nakon devet godina.

Javi Martinez na kraju sezone napušta Bayern Munchen i postaje slobodan igrač, potvrdili su iz kluba na svojim službenim stranicama.

32-godišnji Španjolac, koji je u njemačkog velikana stigao 2012. godine iz Athletic Bilbaa za ogromnih 36 milijuna eura što je u to vrijeme bila rekordna diva iz Bavarske, za Bayern je ukupno odigrao 266 utakmica, a pritom je skupio 14 pogodaka i 11 asistencija.

"Javi je dio povijesti Bayerna. Osvajao je titule, rušio rekorde i uvijek će imati posebno mjesto u našem klubu. Bio je drugačiji, igrao je svoju igru, a posebno se sjećam Lige prvaka 2013. godine", rekao je sportski direktor kluba, Hasan Salihamidžić.

Bayernova osmica osvojila je čak 22 trofeja s klubom iz Munchena što ga čini jednim od najtrofejnijih stranaca u povijesti kluba, a osim toga s reprezentacijom Španjolske osvajao je Euro U-19 (2007.), Euro U-21 (2011.), Europsko prvenstvo (2012.) i Svjetsko prvenstvo (2010.).

Čovjek pretplaćen na trofeje skupio je 18 nastupa za Furiju, a mnogi vjeruju da bi se od sljedeće sezone mogao priključiti Athleticu.


Tagovi

Javi MartinezBayernLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti