Zaboravljeni Vatreni zablistao u Sloveniji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.10.16. | 11:40

Nakon Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga, Celte i Panathinaikosa, bivši hrvatski reprezentativac sada igra u Koperu.

Danijel Pranjić po završetku prošle sezone napustio je Panathinaikos poslije tri godine. Iako su mu Grci nudili produženje ugovora, bivši hrvatski reprezentativac odlučio je kako je vrijeme za nove izazove.

Tijekom cijelog ljeta Pranjić se marljivo pripremao ne bi li što lakše došao do novog angažmana. Očekivalo se da će s 34 godine uhvatiti još jedan primamljivi ugovor na nekoj ino-destinaciji ili se možda vratiti u Osijek o čemu se također špekuliralo, no sredinom rujna Pranja je pomalo neočekivano osvanuo u Koperu.

Nedavno je objasnio kako su mu propale neke opcije za odlaskom u Katar ili UAE, pa je prihvatio poziv iz Slovenije da mu ne bi propala i cijela polusezona. U Koperu je naišao na „šareno“ društvo, puno stranih nogometaša, ali i dosta poznatih lica.

Naime, za klub sa stadiona Bonifika nastupa velik broj hrvatskih nogometaša. Marijan Antolović, Toni Datković, Šime Gregov, Ivor Horvat, Jakov Biljan, Ed Kevin Kokorović, Marin Jurina... Nešto poslije Pranjića na trenersku klupu došao je i Igor Pamić, a tu su i prekaljeni BiH internacionalci, „hajdučko srce“ Senijad Ibričić te Zlatan Muslimović.

Koper se po dolasku Pamića neko vrijeme tražio, a nakon po dva remija i poraza, hrvatski trener jučer je konačno došao do premijerne pobjede. Vjerojatno najzaslužniji bio je upravo Pranjić, koji je i sam pokazao da još uvijek nije za „staro željezo“, upisavši dvije sjajne asistencije u gostujućoj pobjedi kod Radomlja 3:1. Također, vrijedi notirati da je Pranjić sudjelovao i kod presudnog trećeg pogotka – uposlio je Pekusona koji je potom srušen u kaznenom prostoru, a penal je za konačni rezultat realizirao Ibričić.

Nakon 15 odigranih kola Koper je šesti od deset klubova slovenske lige s 21 bodom. Vodeća je Olimpija s 32, a drugi Maribor s 31 bodom.

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

KoperDanijel PranjićIgor Pamić

Ostale Vijesti