MNK Olmissum
MNK Olmissum

Zabio je jedan od najljepših golova 2022., a sada je napustio klub s kojim je osvojio dva naslova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 09:01

Nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Matej Horvat završio je na 'trending listi' gotovo svih društvenih mreža kada je krajem siječnja zabio spektakularni pogodak na otvaranju Eura u Nizozemskoj. U trenucima kada je Poljska prijetila iz kontranapada i bila opasnija momčad na terenu, igrač Olmissuma Matej Horvat primio je loptu na desnoj strani, driblingom izbacio svojeg čuvara, sjurio se sam na golmana, fintom izbacio i njega, a onda je rabonom zabio za vodstvo Hrvatske! Gol kakvog se ne bi posramio ni veliki Diego Armando Maradona.

Hrvatska je, nažalost, sljedeće dvije utakmice izgubila i oprostila se od natjecanja, a sada se Olmissum oprostio od Mateja Horvata koji je dres omiškog prvoligaša nosio tri sezone u kojima je osvojio dva vezana naslova prvaka i bio je jedan od najboljih igrača Zeleno-plavih. U prošloj sezoni Horvat je zbog ozljede koljena morao propustiti doigravanje, a Olmissum je prvenstvo završio u polufinalu izgubivši od kasnijeg prvaka Novog vremena.

"Nažalost, zbog ozbiljne ozljede koljena, koja je zahtijevala operativni zahvat, Matej nam nije bio u mogućnosti pomoći u završnici play-off-a. Po okončanju sezone, Klub je omogućio Mateju operaciju u Specijalnoj bolnici Arithera, od strane prof. dr. Jankovića. Mateja čeka dug oporavak i rehabilitacija prije povratka na parket, a mi mu želimo što uspješniji oporavak. Pamtit ćemo ga po njegovim majstorijama i maestralnim trikovima, a o njegovoj čarobnjačkoj raboni na Euru u Nizozemskoj pričao je cijeli futsal svijet. Proglašen je i najboljim futsal igračem 2021. od strane Hrvatske udruge Nogometni sindikat. Dragi naš Banana, hvala na svemu i sretno u nastavku karijere, kao i u privatnom životu!", napisao je Olmissum na svojoj Facebook stranici.

Horvat je na veliku scenu stigao 2014. kada je s legendarnom postavom Alumnusa osvojio naslov prvaka države. Na ljeto 2015. prešao je u Futsal Dinamo u kojem se zadržao dvije sezone i u kojem je osvojio titulu za najboljeg igrača. Nakon Dinama igrao je za talijanske klubove Milano i Civitellu, a na ljeto 2019. vratio se u Hrvatsku i bio je jedan od predvodnika Olmissuma koji je osvojio dva naslova prvaka države i ravnopravno se nosio s najjačim europskim klubovima u Ligi prvaka.

Iako su postojale indicije da bi se Matej Horvat mogao vratiti u Futsal Dinamo, prema našim informacijama dogovor još nije postignut i u ovom trenutku nije poznato u kojoj će sredini Horvat nastaviti karijeru. S obzirom na to da prijelazni rok za futsal klubove počinje tek 15. srpnja, u idućim ćemo tjednima biti 'pametniji'.

(N.R.)


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalMatej HorvatMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti