REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Zabio je BVB-u u debiju u Bundesligi, a onda je prebačen na klupu: “Želimo mu dati vremena”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 13:39

Aktualni U21 reprezentativac je član nepopularne grupe TNT – trenira, ne igra, trenira.

Gdje je nestao David Čolina? Ovog siječnja je 22-godišnji lijevi bek zamijenio Hajduk njemačkim Augsburgom, a iako je u dresu novog kluba debitirao tako što je u svojem prvom dodiru s loptom postigao pogodak BVB-u, u proteklih pet utakmica nije ni konkurirao za momčad.

Čolina nije ozlijeđen, već je samo pao u drugi plan. Razlog? Prvi je taj što su Pedersen i Iago trenutno ispred njega, a to je, uostalom, potvrdio i trener Enrico Maaßen.

"Imamo veliku konkurenciju na lijevom beku. Pedersen i Iago su spremni i dobro rade svoj posao. David Čolina također dobro trenira i blizu je, ali mu želimo dati vremena za aklimatizaciju na Njemačku i Bundesligu. Zato smo ga i doveli u siječnju. On je igrač za budućnost, treba mu još malo vremena, pogotovo na fizičkom planu."

No, postoji i druga stana medalje. Prema neslužbenim informacijama, Čolina već neko vrijeme ne konkurira za sastav jer je – zakasnio na sastanak!? Iako potvrde nema, ako je to istina, dojam je da je kazna Augsburga malo prestroga budući da je Čolina tek stigao u klub.

Talentirani lijevi bek je usprkos tome što je član nepopularne grupe TNT (trenira, ne igra, trenira) dobio poziv Igora Bišćana za nadolazeće dvije utakmice mlade reprezentacije, a svojim dobrim predstavama s mladim Vatrenima bi mogao uvjeriti trenera Maaßena da mu da još koju šansu.

Inače, Augsburg je u ovom trenutku 12.momčad Bundeslige. U subotu su odigrali skromnih 1:1 sa Schalkeom, a osim što Čolina nije konkurirao za sastav, Dion Drena Beljo je odigrao tek posljednjih 15 minuta.



Tagovi

David ČolinaAugsburgBundesliga

Ostale Vijesti