Zabio je 11 golova u HNL-u, a nakon što ga je Dinamo otpustio ne može pronaći novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.19. | 10:51

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 600 tisuća eura.

Mario Musa rođen je u Zagrebu 6. lipnja 1990. godine. Njegov prvi klub bio je Samobor, a Dinamu se priključio kao 16-godišnjak. Dugo godina bio je u kadru prve momčadi iako nikada nije bio prvi izbor na mjestu lijevog braniča, a zapravo najveći dio svoje karijere proveo je igrajući za Lokomotivu kao posuđenj igrač Dinama.

Sezona 16./17. bila je uvjerljivo najegzotičnija za ovog braniča budući da je prvi dio sezone proveo u Izraelu, točnije Maccabi Haifi, da bi se u drugom dijelu sezone okušao u švedskom Hammarbyju.

Po povratku u Zagreb odradio je još jednu sezonu u Lokomotivi, da bi prošlu sezonu preselio na Maksimir gdje je branio boje Dinama u povijesnoj sezoni za Modre. Nenad Bjelica prošle sezone koristio ga je u 15 utakmica (12 u HNL-u, tri u kupu), a jednom se upisao i u listu strijelaca (protiv Slaven Belupa u 21. kolu HNL-a).

Musa je od ovog ljeta slobodan igrač, a još uvijek nije uspio pronaći novog poslodavca. Dodali bismo kako je dosta čudno da ga nitko iz HNL-a nije kontaktirao budući da je on netko tko bi svojojm kvalitetom bio pojačanje za veći broj klubova, a je li problem u njemu (možda traži prevelika primanja) ili pak nekom drugom(klubovi koji ne znaju prepoznati njegove kvalitete) pitanje je na koje, vrlo vjerojatno, nikada nećemo dobiti odgovor.

Za kraj treba istaknuti kako je Musa u svojoj karijeri upisao 197 nastupa za sve svoje dosadašnje klubove, zabio je 12 pogodaka, a njih 18 je "namjestio". Osim što igra na poziciji lijevog beka može pokrit i poziciju središnjeg braniča, a odigrao je i četiri utakmice za mlađe kategorije Hrvatske nogometne reprezentacije (dva nastupa za U-19, dva za U-21).

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mario MusaDinamo ZagrebLokomotiva ZagrebMaccabi HaifaHammarby

Ostale Vijesti