REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Zabijao je Barceloni i Realu, na zimu stigao u susjedstvo, a sad odlazi nakon tri mjeseca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 12:22

Tijekom zimskog prijelaznog roka njegov transfer je odjeknuo, međutim odlazi na prvu ponudu

Kada je protekle zime trenutno drugoplasirana momčad BiH Premijer lige Tuzla City objavila ime novog pojačanja mnogi su trljali oči i provjeravali jesu li dobro vidjeli. Naime, neočekivano je osvanula transfer-bomba u susjedstvu kad je potpisao nekadašnji napadač Mallorce Emilio Nsue i postao vjerojatno najzvučnije pojačanje Premijer lige.

Oduševila je ova informacija nogometnu javnost u susjednoj državi s obzirom da su Tuzlaci željeli do titule koju je na kraju premoćno nekoliko kola prije kraja osvojio Zrinjski pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Nsue je ostavio dobar trag igrajući u Španjolskoj upisavši 103 nastupa u Primeri, a svoj prvi gol u elitnom španjolskom natjecanju zabio je Barceloni 2010. i nije ostao dužan ni Real Madridu kojem je zabio 2013. godine.

Iz Mallorce je otišao u Englesku gdje je igrao za Middlesbrough i Birmingham, gdje je kombinirano skupio 102 nastupa. U zimu 2018. godine je otišao na Cipar gdje je prvo igrao za APOEL i kasnije za Apolon Limassol. Bez kluba je ostao prošlog ljeta kad je raskinuo s APOEL-om u koji se vratio 2020. godine, a nakon šest mjeseci pauze karijeru je nastavio u Tuzla Cityju koji će sad napustiti.

Kako javlja Sportsport.ba, Nsue napušta tuzlanski klub, a kako navode razlaz je bio korektan. Potvrdio je to i čelnik Tuzla Cityja Almir Husić.

„Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili“, izjavio je Husić za Sportsport.ba i dodao:

„Po našim informacijama on će put Indije ili nešto slično. Donio je papir, a mi smo ograničili ranije da ta ponuda mora financijski biti tri puta veća od naše. Željeli smo ga ispoštovati, sada mi ništa njemu ne plaćamo, niti će nama neko. Takav smo dogovor imali ako ostane do kraja sezone, a ako ne ode nigdje, da ostane još godinu dana po određenim uslovima koje smo imali. To je načelno prihvatio, ali dobio je sada ponudu. Nemoćni smo mi tu, on već sutra ide kući.“

Odigrao je Nsue deset utakmica u dresu tuzlanskog kluba te postigao dva gola.

 


Tagovi

BiHBiH Premijer ligaBiH Premier ligaTuzla City

Ostale Vijesti