Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Za slavu i povijest: Hajdukovi juniori žele srušiti El Ninov Atletico Madrid (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.02.22. | 08:25

U Splitu se od 18 sati se igra utakmica playoffa UEFA Youth League

Liga prvaka srijedom na Poljudu prava je rijetkost već više od dva desetljeća, ali ove smo sezone dočekali da Hajduk srijedom igra europske utakmice. Istina, riječ je o juniorima Bijelih, prvacima Hrvatske u prošloj sezoni koji uspješno participiraju u UEFA Youth League. Jesenas su prošli dva kola , izbacili prvake Sjeverne Makedonije i Bjelorusije, Shkendiju i Minsk te osigurali dvoboj sa atraktivnim protivnikom. Bit će to juniori Atletico Madrida, a utakmica je na rasporedu u 18 sati na glavnom travnjaku Poljuda. Sustav natjecanja je takav da će putnik u osminu finala biti poznat već večeras, igra se samo jedna utakmica, bude li neodlučeno odmah će se izvoditi kazneni udarci.

Madriđani su višestruki prvaci Španjolske, prošle su jeseni bili drugi u skupini koja je identična onoj iz seniorske Lige prvaka. Ispred njih bili su juniori Liverpoola, iza njih vršnjaci iz Porta i Milana. Moćno društvo, nema što, a danas Hajdukova mladost ima priliku da pokaže koliko vrijedi protiv jakog protivnika.

Momčad Marijana Budmira se već mjesec dana sprema za Atletico, kroz prijateljske utakmice brusili su formu i spremni dočekuju Španjolce. Biti će jači za Marina Ljubičića, napadača prve momčadi koji još ima pravo igrati za juniore pa je na razini kluba donesena zajednička odluka da pomogne juniorima protiv Atletica. Trebao je nastupiti i Stipe Biuk, ali muči ga ozljeda gležnja pa će danas svoje vršnjake i prijatelje bodriti s tribine. Među nekoliko tisuća navijača koji su već nabavili ulaznice za najveću juniorsku utakmicu u novijoj povijesti kluba. Mladim igračima jučer su podršku na treningu dali prvotimci Bijelih, cijeli klub ufa se u uspjeh juniora na velikoj sceni. Zajedništvo i dobra atmosfera u klubu sigurno će pomoći juniorima da pokažu talent protiv jakog protivnika.

Trener Budimir je istaknuo kako je zajedno sa suradnicima napravio sve što je zamislio u pripremi utakmice. Za Atletico je rekao kako se radi o momčadi koja igra slično seniorima madridskog kluba, s dosta motiva, agresije i trke. Naravno, ima Hajduk jake adute u igračima koji su skrenuli pozornost na sebe u prvom dijelu sezone, veznjaci Brkljača i Pukstas te napadač Čuić sve češće treniraju s prvom momčadi Bijelih.

Španjolci na klupi imaju veliko, svjetsko ime, slavni Fernando Torres je njihov drugi trener, pomoćnik Ricardu Garcia Ortegi, ali zapravo jednako dijele obaveze na klupi juniora Atletica. Vrlo su uspješni u domaćem natjecanju, imaju 17 pobjeda i tek dva poraza u 19 odigranih utakmica jedne od skupina juniorskog prvenstva Španjolske. U Split su došli bez standardnog stopera Javiera Bonara koji se ozlijedio u nedavnoj prvenstvenoj pobjedi kod rivala Real Madrida, bilo je 0:1 za Atletico. Najčešće igraju u formaciji 4-4-2, klasično s dvojicom napadača. Koliko su dobri vidjet ćemo od 18 sati, Hajduk će ih toplo dočekati, ali i pokušati pobijediti.

Sudac utakmice je Jeremie Pignard iz Francuske, pomoćnici su mu sunarodnjaci Aurelien Drouet i Laurent Coniglio, a četvrti sudac je Ante Jurić iz Splita.



Tagovi

Juniorska Liga prvakaHajdukUEFA Youth LeagueAtletico Madrid

Ostale Vijesti