Za rubriku vjerovali ili ne: Najbogatiji nogometaš svijeta igra za – drugu momčad Leicestera!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 09:56

Ono kad se ni ne sjetiš pogledati je li stigla plaća ovaj mjesec...

I to nije ništa loše, trojica spomenutih igrača, osim što ih njihovi klubovi plaćaju „suhim zlatom“, su sami po sebi brend koji na svojem imenu zarađuju pratkički još i više u odnosu na ono što si njihovi klubovi svakog mjeseca isplaćuju na bankovne račune.

Ipak, iako je razmišljanje mnogih u principu dobro, većina ljudi je u velikoj zabludi.

Naime, najbogatiji nogometaš na svijetu je Fariq Bolkiah, 22-godišnjak rođen u Los Angelseu u SAD-u.

Neka vas ne zavara njegovo mjesto rođenja, Bolkiah je princ Bruneja i nećak trenutnog sultana te zemlje, Hassanala Bolkiaha.

Inače, ovaj 22-godišnjak igra za drugu momčad Leicestera, a ujedno je, ne bi čovjek povjerovao, i kapetan svoje zemlje za koju je skupio pet nastupa i jedan pogodak.

Prije Leicestera ovaj „Richie Rich“ igrao je za mlade momčadi Southamptona (2009. – 2013.) i Chelseaja (2014. – 2016.), a iako o njegovim igračkim kvalitetama nema puno toga za pronaći na internetu, dovoljno je reći kako je upravo on najbogatiji nogometaš na svijetu.

Pitate se, koliko je ovaj mladić uistinu „težak“? Prema istraživanju španjolske Marce, ovaj 22-godišnjak ne mora kupovati proizvode na akciji budući da bi na njegovom bankovnom računu trebalo biti 20 – milijardi (!!!) – dolara. Ne, nismo pogriješili, toliko mu je u oporuci ostavio sultan njegove zemlje, a iako ih možda još uvijek ne može upotrebljavati, bogatstvo ovog mladića nadilazi sve moguće sfere.

Primjera radi, istaknut ćemo kako je na drugom mjestu već spomenuti Cristiano Ronaldo, a njega se cijeni na 450 milijuna eura, 50 milijuna više u odnosu na ono koliko bi trebao imati Lionel Messi.

Tu su još i Zlatan Ibrahimović, Neymar, Wayne Rooney, Gareth Bale i mnogi drugi, ali sve to što oni imaju ne može se mjeriti s novcima rezerve Leicestera.

Dodajemo za kraj kako ovaj mladić još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu momčad Leicestera, a ugovorno je vezan s klubom do kraja ovog mjeseca.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

MarcaFariq Bolkiah

Ostale Vijesti