Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Za ovim će se dugo žaliti: Mini Vatreni prokockali dva gola prednosti i sada ne ovise o sebi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 17:49

Plasman na Euro bio je tako blizu...

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija propustila je veliku priliku doći nadomak Europskom prvenstva koje će se održati nadolazeće 2021. godine. Momčad izbornika Igora Bišćana igrala je protiv izravnog suparnika u skupini, Škotske, koja je uoči ovog dvoboja imala bod više s dva kola do kraja kvalifikacija, a s tim bodom prednosti ući će i u posljednje kolo.

Naime, mini Vatreni odigrali su 2:2 na gostovanju na Otoku, unatoč činjenici što smo do poluvremena imali vodstvo od dva gola razlike.

U praktički pet minuta, "starosjedioci" U21 uzrasta - Nikola Moro i Kristijan Bistrović - katapultirali su hrvatsku nadomak plasmanu Eura. Momci koji su odradili i prošli ciklus u ovom uzrastu bili su strijelci golova, prvo kapetan Moro u 20. minuti nakon odličnog lažnjaka i udarca s vrha šesnaesterca.

Zatim i Bistrovićevog, još atraktivnijeg gola, koji je stigao nakon odložene lopte Šutala i fantastično "naciljanog" udarca u rašlje.

Sve nam je bilo na pladnju, na odmor smo otišli s dvostrukom prednošću, ali odmah početkom drugog slijedi neobjašnjiv pad u samo tri minute razlike.

Prvo Adrian Šemper, koji je osim detalja u 54. minuti odigrao odličnu utakmicu, radi neobjašnjivu grešku. Glenn Middleton puca s ruba kaznenog prostora, bivši golman Dinama bio je na loptu, ali mu ona neobjašnjivo prolazi kroz ruke i Škoti dolaze do smanjenja na 2:1.

Da nevolja ne dolazi sama pobrinuo se Borna Sosa koji radi ogromnu glupost u najbitnijoj utakmici kvalifikacija - dobiva crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača namjerno po leđima nakon jednog klizećeg starta.

Potom se obruč očekivano stegnuo oko Šemperovih vrata koji je u par navrata spašavao situaciju, ali bilo je jasno da to neće moći vječno trajati.

Igrala se 70. minuta kada Harvie prolazi po lijevoj strani i centrira za Connora McLennana koji zabija za 2:2.

U ovom smo trenutnuku u potpunosti bili na konopima, ali samo minutu nakon izjednačenja, Gilmour radi prekršaj na Nejašmiću i psuje suca, za što i on odlazi na ranije tuširanje zajedno sa Sosom te smo u tom trenutku ostali poravnati brojčano na travnjaku u Edinburghu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, što znači da u posljednje kolo ulazimo s bodom manje od drugoplasirane Češke i vodeće Škotske. Prvo mjesto vodi direktno na Euro, drugo vodi u baraž, ali najveći problem je što više ne ovisimo sami o sebi te i ako pobijedimo Litvu u posljednjem kolu (17. studenog) moramo dočekati kiks Čeha ili Škota...


Tagovi

kvalifikacije za Euro U21 2021.Euro U21Borna SosaKristijan BistrovićNikola MoroAdrian ŠemperIgor Bišćan

Ostale Vijesti