Za kup zovi Hrvate: Mura osvojila slovenski kup, drugoligaš Nafta bez šanse

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.06.20. | 10:02

Ovo im je drugi trofej u povijesti kluba.

Ovogodišnje izdanje slovenskog kupa bilo je poprilično zanimljivo, a mnogi klubovi svoju priliku za osvajanje ovog važnog trofeja vidjeli su još u osmini finala kada su iz natjecanja ispali Maribor i Olimpija iz Ljubljane.

Zanimljivo, malo je nedostajalo da u polufinalu kupa vidimo tri drugoligaša i jedan klub iz prve lige, ali se to nije dogodilo pa smo tako s jedne strane vidjeli drugoligaški obračun između Radomlja i Nafte, dok su drugu utakmicu odigrali prvoligaši Aluminij i Mura.

Predvođeni Slobodanom Gruborom, Aluminij ove sezone igra izvrstan nogomet, ali to nije pretjerano zanimalo kasnijeg osvajača Kupa Muru koja ih je u polufinalu deklasirala s rezultatom 4:0. S druge strane, u jednoj „krvničkoj“ utakmici u kojoj smo vidjeli devet žutih i dva crvena kartona, Nafta je ipak slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca iako su od 56. minute na terenu imali čak dva igrača manje.

Finale kupa odigralo se na Stadionu NNC Brdo pri Kranju s limitiranim brojem gledatelja, a među na utakmici je bio i Matjaž Kek, najdugovječniji trener neke HNL momčadi u povijesti i današnji izbornik Slovenije.

Dodajemo za kraj kako Mura u svojoj svlačionici ima šestoricu Hrvata, a oni su Luka Bobičanec, Andrija Filipović, Matko Obradović, Marin Karamarko, Dean Šafarić i Andrija Bubnjar.

(foto: privatna arhiva)

 


Tagovi

Luka BobičanecAndrija FilipovićMuraSlovenska nogometna ligaslovenski nogometni savez

Ostale Vijesti